Strudel cu mere si nuci

Printeaza

Strudel cu mere si nuci

Strudel cu mere si nuci din: faina, drojdie, apa, sare, otet, ulei, mere, zahar, zahar, scortisoara, nuca, zahar pudra.

Ingrediente aluat:

  • 600 g făină
  • 20 g drojdie
  • 300 ml apă
  • un praf sare
  • o lingură oţet
  • 2 linguri ulei

Ingrediente umplutură:

  • 10 mere
  • o cană zahăr
  • o lingură praf scorţişoară
  • 200 g miez nucă măcinată
  • 200 ml ulei
  • zahăr pudră

Intr-un vas se pune făina, drojdia, sarea, uleiul, oţetul şi apa şi se amestecă până se for­mează un aluat. Se lasă să stea aproximativ 20 de minute.Intre timp, se curăţă merele de coajă şi se dau prin râză­toare. Se amestecă cu o cană de zahăr şi cu scorţişoară

Se împarte aluatul în 5 bu­căţi şi se întind în foi subţiri. Peste ele se presară merele rase şi apoi nuca măcinată. Se rulează fiecare şi se strânge bine.Se unge o tavă şi se tapetează cu făină, apoi se pun rulourile unul lângă altul.

Se ung pe deasupra cu puţin ulei şi se dau la cuptor aproxi­mativ 40 de minute. După ce sunt gata, se taie bucăţi şi se pudrează cu zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.