Stufat de miel cu ceapa verde si marar
PrinteazaStufat de miel cu ceapa verde si marar din: carne de miel, ceapa, faina, marar, ulei, usturoi, bulion, otet, sare, piper.
Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de 100 de grame.
- 1 kg carne de miel
- 1 ceapă uscată medie
- 1 linguriţă făină
- 1 legătură mărar
- 4-5 linguri ulei
- 4 legături ceapă verde
- 4 legături usturoi verde
- 1 lingură bulion
- 2 linguri oţet din vin roşu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea bucăţi.
Tăiaţi ceapa şi usturoiul verde în bucăţi lungi de cca 10 cm, căliţi-le în uleiul încins, într-o cratiţă mare, la foc mediu, cca 5-6 min, amestecând frecvent, până se înmoaie, fără să se rumenească; scoateţi-le cu spumiera pe o farfurie.
In acelaşi ulei, puneţi carnea şi rumeniţi-o uşor, pe toate părţile, amestecând frecvent, cca 5 min. Apoi adăugaţi ceapa uscată tocată şi căliţi 3-4 min, amestecând mereu.
Când ceapa devine transparentă, adăugaţi apă fierbinte, cât să acopere carnea; puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 45-50 min, până e bine pătrunsă carnea.
Verificaţi să nu scadă prea mult sosul şi completaţi cu puţină apă, la nevoie.
Când a fiert carnea, puneţi în cratiţă ceapa şi usturoiul verde călite, amestecaţi uşor şi lăsaţi să fiarbă 5-10 min, fără capac.
Desfaceţi făina cu 3-4 linguri de apă rece, cu oţetul şi bulionul, turnaţi în cratiţă, săraţi şi piperaţi după gust, amestecaţi uşor şi scuturaţi cratiţa; lăsaţi să mai dea în câteva clocote şi luaţi de pe foc.
Presăraţi mărarul tocat şi serviţi.
Pofta buna!