Suc natural de piersici cu lamaie
PrinteazaSuc natural de piersici cu lamaie din: piersici, apa, zahar, lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg piersici
- 600 ml apă
- 300 gr zahăr
- 1/2 lămâie (doar sucul)
Mod de preparare:
Punem pe foc mic apa amestecată cu zahărul şi lăsăm să fiarbă până ce zahărul este complet dizolvat.
Curăţăm piersicile de coajă şi le tăiem în bucăţele mici. Adăugăm bucăţile de piersică în siropul de zahăr şi le mai lăsăm la foc mic pentru 5 minute.
Stingem focul şi lăsăm sucul câteva minute să se răcorească, după care, cu ajutorul unui mixer vertical, le pasăm până vom obţine un suc cremos şi savuros.
Dacă mai rămân câteva bucăţele de fruct în suc, avem grijă să îl trecem printr-o sită înainte de a-l pune în sticle. Il servim cu câteva cuburi de gheaţă.
Dacă nu sterilizăm sticlele, sucul se va păstra la frigider şi se va consuma în o săptămână.
Dacă dorim să conservăm acest suc, spălăm sticlele cu apă clocotită, le uscăm în cuptor, turnăm sucul în sticle şi apoi le fierbem pentru 30 minute (când le fierberi puteţi pune între sticle nişte cârpe care le vor impiedica să nu se spargă).
Cu această metodă sucul se conserva 1 an într-un loc întunecos.
Suc natural de piersici cu lamaie
Savurati!
Foarte bun si foarte sanatos sucul de piersici