Sufle de vinete cu verdeata
PrinteazaSufle de vinete cu verdeata din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 2 vinete
- un cartof
- 50 g brânză
- 4 ouă
- 125 g unt
- o lingură făină
- o ceaşcă lapte
- 2-3 căţei de usturoi
- pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele şi cartoful se curăţă de coajă, se taie rondele şi se înăbuşă în unt. Apoi se toarnă zeama de carne şi se fierb la foc moale. Se iau legumele de pe foc, se trec prin sită, se sărează si se piperează.
Piureul astfel obţinut se amestecă apoi cu un sos bechamel, cu brânza rasă, gălbenuşurile puse pe rând, verdeaţa tocată, căţeii de usturoi pisaţi, şi când compoziţia este bine omogenizată, se adaugă albuşurile.
Compoziţia se toarnă într-o formă unsă abundent cu unt. Deasupra se presară puţină brânză rasă, se stropeşte cu restul de unt topit şi se pune în cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute.
Pofta buna!