Sufleu de cartofi cu branza dulce din: cartofi, lapte, unt, branza, faina, oua, morcovi, marar. Ingrediente: 3,5 kg cartofi 1 l lapte 100 g unt 1 kg brânză dulce de vacă 100 g făină 3 ouă 750 g morcovi 1 legătură mărar Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se […]
Sufleu de cartofi cu chorizo
PrinteazaSufleu de cartofi cu chorizo din: cartofi, lapte, unt, ulei de masline, cimbru, bacon, masline, salam chorizo, ceapa si cascaval.
Ingrediente:
- 700 g cartofi decojiţi
- 250 ml lapte
- 1 lingură unt moale
- 150 ml ulei de măsline
- 2 linguriţe frunzuliţe de cimbru
- 80 g bacon
- 100 g măsline negre fără sâmburi
- 150 g salam chorizo feliat
- 1 ceapă tăiată felii
- 60 g caşcaval ras
Mod de preparare:
pun deoparte 200 g cartofi şi se taie felii subţiri. Restul de cartofi se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare.
scurge apa, se adaugă 5 linguri de lapte şi 1 lingură de unt, sare şi piper şi se pasează.
adaugă apoi 100 ml ulei şi 100 ml lapte şi se bate cu telul până ce se obţine o compoziţie fluidă, la care se adaugă cimbru.
unge cu ulei o formă de sufleu. Se taie bucăţele baconul. In formă se aşază straturi alternative de felii de cartofi, chorizo, ceapă, bacon şi ulei; se toarnă piureul, se piperează şi se presară caşcaval şi măsline; se coace cca 35-40 min, în cuptorul încins la 190° C.
Sufleu de cartofi cu chorizo
Pofta buna!
Sufleu de cartofi cu branza dulce
Pofta buna!