Sufleu de legume şi carne
PrinteazaO reteta delicioasa de sufleu cu: morcovi baby, varza de Bruxelles, fasole verde, conopida, smantana, branza telemea, oua, ceapa, usturoi, ulei, seminte de chimen, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 150 g morcovi baby
- 300 g varză de Bruxelles
- 200 g fasole verde
- o conopidă
- 300ml smantana
- 400 g branza telemea
- 6 oua
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- 100ml ulei
- 5 g seminte de chimen
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Intr-o oală se fierbe conopida, varza de bruxelles, fasolea verde şi morcovii.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul, se adaugă legumele şi se mai ţin zece minute pe foc. Seminţele de chimen se prăjesc uşor într-o tigaie fără ulei şi se pun într-un bol împreună cu legumele.
Când s-au răcit se adaugă smântână, ouăle bătute şi brânza telemea dată prin râzătoare. Se presară sare, piper şi busuioc tocat după gust, se amestecă şi se toarnă totul într-o formă de sufle unsă cu ulei.
Se introduce forma în cuptor şi se coace la foc mediu până se formează deasupra o crustă de culoare aurie. Se verifică dacă s-a închegat compoziţia, se scoate din cuptor şi se serveşte imediat.
Pofta buna!