fasol pastai, slanina, ceapa verde, rosii, zer, smantana, sare, verdeata. Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 200 g slănină albă 2-3 legături de ceapă verde (200 g) 3-4 roşii mijlocii 3/4 l zer 2-3 linguri cu smântână sare 3 linguri cu verdeaţă tocată (de regulă: pătrunjel şi leuştean) Mod […]
Supa ardeleneasca cu paine si branza
PrinteazaSupa ardeleneasca cu paine si branza din: paine, branza, ceapa, sunculita, patrunjel.
Ingrediente:
- 5 felii de pâine
- 200 g brânză sărată
- 2 cepe
- 200 g şunculiţă afumată
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare Supa ardeleneasca cu paine si branza:
Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza.
Torni 3 l de apă caldă şi pui supa la fiert.
Cureţi şi tai mărunt ceapa, tai bucăţele şunculiţă, le căleşti împreună şi le adaugi în supă.
Mai laşi puţin pe foc, dai oala deoparte şi presari pătrunjelul tocat.
Pofta buna!
măruntaie de pui, morcov, rădăcină de pătrunjel, unt, smântână, făină, sare, foi de dafin. Ingrediente: măruntaie de pui un morcov şi o rădăcină de pătrunjel 30 g unt 100 ml smântână 2 linguri făină sare 2 foi dafin Mod de preparare: Măruntaiele cu zarzavatul curăţat şi despicat în patru se fierb în apă […]
Supa de fasole verde ardeleneasca
fasole verde, slanina afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 600-800 g fasole verde 200 g slanina afumata 3-4 rosii proaspete 20 g frunze de patrunjel zer sau otet, dupa gust 100 g smantana fire de ceapa verde Mod de preparare: Cureţi, speli şi rupi fasolea […]