Supa crema cu bacon si smantana
PrinteazaSupa crema cu bacon si smantana din: lapte, unt, smantana, gorgonzola, bacon, conopida, faina, oua, sare, patrunjel.
- 100 ml lapte
- 100 g unt
- 50 ml smântână
- 100 g gorgonzola
- 50 g bacon
- 1 conopidă
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăță conopida de frunze, se spală și se pune la fiert în apă rece cu sare. Când e gata fiartă, se scoate din oală cu o strecurătoare. Se păstrează câteva buchețele pentru decor. Restul se mixează cu ajutorul unui blender până când se obține un piure care se adaugă înapoi în supă.
Se încinge o tigaie fără ulei și se călește baconul tăiat feliuțe subțiri. Se topește untul într-un vas, se toarnă făina dizolvată în lapte și se adaugă totul în supă. Se amestecă încontinuu pe foc până când supa începe să se îngroașe.
Se adaugă ouăle și smântâna, iar la final se presară cubulețele de brânză, baconul călit și verdeața tocată.
Supa crema cu bacon si smantana
Pofta buna!