Ghimbirul, o rădăcină cu proprietăți terapeutice remarcabile, a fost utilizat timp de milenii în medicina tradițională pentru a trata o varietate de afecțiuni. Recunoscut în special pentru eficacitatea sa în ameliorarea grețurilor și îmbunătățirea digestiei, ghimbirul oferă beneficii de sănătate care depășesc aceste două aspecte. Istoric și […]
Supa-crema cu linte, rosii si cartofi
PrinteazaSupa-crema cu linte, rosii si cartofi din: linte verde, rosii, cartof, ulei, ceapa, usturoi sau usturoi verde, sare, piper negru macinat.
Ingrediente:
- 300 g linte verde
- 500 g roşii
- 1 cartof
- 75 ml ulei
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi sau 1 fir de usturoi verde
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Speli lintea şi, o laşi să se înmoaie timp de 1 oră. O pui la fiert la foc mic, în circa 1 litru de apă. împreună cu boabele de linte adaugi şi cartoful, în prealabil curăţat, spălat şi tăiat cubuleţe.
Toci mărunt ceapa şi o căleşti uşor în ulei, iar după ce devine lucioasă, adaugi roşiile decojite, tăiate în cubuleţe.
Fierbi amestecul la foc mediu, până se înmoaie roşiile.
Cu ajutorul unui mixer vertical, pasezi lintea şi cartoful în supa în care au fiert.
Adaugi în vas roşiile Şi ceapa călite şi mixezi încă o dată.
Dacă doreşti o supă mai fluidă, completezi cu apă fiartă sau cu supă de legume fierbinte, până ajungi la consistenţa dorită.
Supa-crema cu linte, rosii si cartofi
Pofta buna!
Ghimbirul: Remediul Natural pentru Digestie și Ameliorarea Grețurilor