Supa-crema cu linte, rosii si cartofi

Printeaza

Supa-crema cu linte, rosii si cartofi din: linte verde, rosii, cartof, ulei, ceapa, usturoi sau usturoi verde, sare, piper negru macinat.

 

Ingrediente:

  • 300 g linte verde
  • 500 g roşii
  • 1 cartof
  • 75 ml ulei
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi sau 1 fir de usturoi verde
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Speli lintea şi, o laşi să se înmoaie timp de 1 oră. O pui la fiert la foc mic, în circa 1 litru de apă. împreună cu boabele de linte adaugi şi cartoful, în prealabil curăţat, spălat şi tăiat cubuleţe.

Toci mărunt ceapa şi o căleşti uşor în ulei, iar după ce devine lucioasă, adaugi roşiile decojite, tăiate în cubuleţe.

Fierbi amestecul la foc mediu, până se înmoaie roşiile.

Cu ajutorul unui mixer vertical, pasezi lintea şi cartoful în supa în care au fiert.

Adaugi în vas roşiile Şi ceapa călite şi mixezi încă o dată.

Dacă doreşti o supă mai fluidă, completezi cu apă fiartă sau cu supă de legu­me fierbinte, până ajungi la consistenţa dorită.

Supa-crema cu linte, rosii si cartofi

Supa_crema_cu_linte_rosii_si_cartofi

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.