Supă cremă de dovlecei cu curry din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartof, ulei de masline, pudra de curry, supa de legume, lapte de cocos, sare, piper. Această supă cremoasă este o opțiune delicioasă și sățioasă pentru mesele de post sau pentru oricine dorește să savureze un preparat vegetarian plin de arome. Ingrediente: 500 g dovlecei, […]
Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel
PrinteazaSupa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel din: dovleac, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel.
- 0,5 kg dovleac
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 1 telina mica
- 1 ardei gras
- 1 pastarnac
- sare
- 5 linguri cu ulei
- patrunjel frunze
Mod de preparare:
Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, telina, păstârnacul, ardeiul gras întregi şi, după ce au fiert, se scot legumele întregi şi se potriveşte supa cu sare.
Se curătă dovleacul, se taie cubulete şi se înăbuşe într-o tigaie în câteva linguri de ulei, împreună cu o ceapă tocată mărunt, până când ceapa devine aurie.
Se acoperă amestecul cu zeama de supă şi se lasă la fiert aproximativ 30 de minute, adaugând supă permanent.
La final, amestecul se pune la pasat în blender şi se subţiază cu zeama de supă după gust.
Se serveşte cu crutoane de pâine şi câteva frunze de pătrunjel pentru aromă.
Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze de patrunjel
Pofta buna!
poate iti place si:
Supă cremă de ciuperci cu cartofi și smântână
Supă cremă de ciuperci cu cartofi și smântână din: ciuperci, unt, ceapa, ceapa, usturoi, cartofi, supa de legume, smantana, sare, piper. Combinația de ciuperci proaspete, cartofi și smântână adaugă o textură bogată și un gust savuros. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri de unt 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 2 cartofi medii […]
Pofta buna!