Supa crema de mazare cu ceapa

Printeaza

Supa crema de mazare cu ceapa din: mazare, ceapa, morcov, telina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de mazare cu ceapa

  • 400 g mazăre
  • 1 morcov
  • 1 ceapă medie
  • 1 ţelină
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă morcovul, ceapa şi ţelina şi taie-le cubuleţe sau dă-le pe râzătoare. Pune-le într-o tigaie cu uleiul de  măsline şi căleşte-le până când se înmoaie puţin.

Separat, pune mazărea la fiert în apă (2 l) cu sare, adaugă legumele călite şi lasă totul pe foc aproximativ 30 de minute. Când legumele sunt bine fierte, strecoară-le şi păstrează supa.

Pune legumele intr-un blender (păstrează o lingură cu mazăre) sau pasează-le cu furculiţa prin strecurătoare. Pune crema într-o oala şi adaugă trei polonice cu supă. Lasă să dea în 1-2 clocote.

Serveşte supa cu zeama de lămâie, smântână şi boabe de mazăre.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.