Supa crema de mazare cu ceapa
PrinteazaSupa crema de mazare cu ceapa din: mazare, ceapa, morcov, telina, ulei, sare, piper.
- 400 g mazăre
- 1 morcov
- 1 ceapă medie
- 1 ţelină
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă morcovul, ceapa şi ţelina şi taie-le cubuleţe sau dă-le pe râzătoare. Pune-le într-o tigaie cu uleiul de măsline şi căleşte-le până când se înmoaie puţin.
Separat, pune mazărea la fiert în apă (2 l) cu sare, adaugă legumele călite şi lasă totul pe foc aproximativ 30 de minute. Când legumele sunt bine fierte, strecoară-le şi păstrează supa.
Pune legumele intr-un blender (păstrează o lingură cu mazăre) sau pasează-le cu furculiţa prin strecurătoare. Pune crema într-o oala şi adaugă trei polonice cu supă. Lasă să dea în 1-2 clocote.
Serveşte supa cu zeama de lămâie, smântână şi boabe de mazăre.
Pofta buna!