Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan
PrinteazaSupa crema de mazare cu crutoane de parmezan din: salata verde, unt, ceapa, mazare, pesto de busuioc, legume si parmezan.
- 1 capatana salata verde
- 40 g unt
- 1 ceapa
- 500 g boabe de mazare congelate
- 3 linguri pesto de busuioc
- 1 l supa de legume fierbinte
crutoane:
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se toacă. Se curăţă salata verde, se spală, se şterge şi se rupe bucăţi.2 Se topeşte untul într-o oală cu fund gros şi se căleşte cea¬pa 3 min. Se amestecă încontinuu. Se adaugă salata şi 3/4 din cantitatea de mazăre; se călesc împreună cea 1 min., apoi se adaugă pesto şi se stinge totul cu supă fierbinte.
Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale timp de 6 min. Se ia supa de pe foc şi se pasează cu mixerul. Se adau-gă restul de mazăre şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cea 5 min. Se sărează şi se pipe-rează după gust.
Se încinge cuptorul la 190 °C, pentru crutoane. Se rade fin parmezanul şi se iau porţii cu linguriţa. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor până se rumenesc (foarte repede!). Se presară crutoanele în supă.
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan
Pofta buna!