Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan
PrinteazaSupa crema de mazare cu crutoane de parmezan din: salata verde, unt, ceapa, mazare, pesto de busuioc, legume si parmezan.
Ingrediente:
- 1 capatana salata verde
- 40 g unt
- 1 ceapa
- 500 g boabe de mazare congelate
- 3 linguri pesto de busuioc
- 1 l supa de legume fierbinte
crutoane:
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
curăţă ceapa şi se toacă. Se curăţă salata verde, se spală, se şterge şi se rupe bucăţi.
topeşte untul într-o oală cu fund gros şi se căleşte cea¬pa 3 min. amestecă încontinuu.
adaugă salata şi 3/4 din cantitatea de mazăre; se călesc împreună cea 1 min., apoi se adaugă pesto şi se stinge totul cu supă fierbinte.
acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale timp de 6 min. ia supa de pe foc şi se pasează cu mixerul.
adagă restul de mazăre şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cea 5 min. sărează şi se pipe-rează după gust.
încinge cuptorul la 190 °C, pentru crutoane. rade fin parmezanul şi se iau porţii cu linguriţa.
aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor până se rumenesc (foarte repede!).
presară crutoanele în supă.
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan
Pofta buna!