Supă cremă de ciuperci cu cartofi și smântână din: ciuperci, unt, ceapa, ceapa, usturoi, cartofi, supa de legume, smantana, sare, piper. Combinația de ciuperci proaspete, cartofi și smântână adaugă o textură bogată și un gust savuros. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri de unt 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 2 cartofi medii […]
Supa-crema de mazare si spanac
PrinteazaSupa-crema de mazare si spanac din: mazare, spanac, supa, unt, faina, zahar, marar, sare.
- 600 g boabe de mazăre tânără
- câteva frunze de spanac proaspete
- 2 I supă
- 1 lingură unt
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă zahăr
- mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe mazărea în apă cât să o cuprindă. După câteva clocote, se adaugă frunzele de spanac şi puţină sare.
Când mazărea este bine pătrunsă, se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se pasează mazărea cu un blender, se adaugă supa strecurată şi se lasă să fiarbă 10 min.
Separat, se freacă untul cu făină, se diluează cu puţină apă şi se toarnă în oală.
Se adaugă zahăr, sare şi mărar verde; se mai fierbe 5 min. Se serveşte caldă, cu smântână.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa crema de anghinare din: anghinare, apa, supa de pui, ceapa verde, suc de lamaie, smantana, sare, piper. Anghinara este bogată în vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina K, fier, fosfor și potasiu. În plus, anghinara conține antioxidanți puternici, cum ar fi acidul clorogenic și silimarina, care pot ajuta la protejarea celulelor de stresul […]
Supă cremă cu telemea din: spanac, telemea, ceapa, cartofi, usturoi, ulei de masline, condiment din legume uscate. Ingrediente: 500 g spanac 150 g telemea 1 ceapă mare 2 cartofi 4-5 căței de usturoi 50 ml ulei de masline 100 ml lapte 1 linguriță condiment din legume uscate Mod de preparare: Cureți […]
Pofta buna!