Supa crema de pui cu costita
PrinteazaSupa crema de pui cu costita din: ulei, pulpe de pui, ceapa, cartofi, conopida, cimbru, smantana, lapte, parmezan, pesmet, costita.
- 1/2 lingură ulei
- 500 g pulpe de pui, fără pieliţă şi os
- 1 ceapă mică, tocată
- 350 g cartofi, tăiati bucăţi
- 350 g conopidă, tăiată
- 1 crenguţă cimbru
- 1 litru supă limpede de pui
- 75 ml smântână dulce (nefermentată)
- 175 ml lapte
Pentru topping:
- 150 g conopidă, desfăcută in buchete, tăiată 1 cm grosime
- 40 g parmezan, răzuit
- 1 lingură pesmet
- 40 g costiţă tăiată felii
Mod de preparare:
Incinge uleiul şi prăjeşte carnea uniform si lasa deoparte: Adaugă ceapa, cartofii şi conopida, amesteca şi micşorează flacâra. Acopera vasul cu capac şi lasă să se înăbuşească10 minute.
Adaugă cimbrul, supa şi carnea şi lasâ să fiarbă înăbuşit 12 minute sau până când legumele şi carnea sunt pătrunse. Scoate carnea deoparte şi pasează supa cu blenderul; potriveşte gustul de sare şi piper.
Taie carnea făşii şi adaugă in supă impreună cu laptele şi smântână şi încălzeşte complet.
Aşază conopida intr-un bol, acoperă cu folie alimentară şi dă la microunde la temperatură maximă 2 minute. Incinge grătarul la maxim, aşază conopida în tava de copt tapetată cu hârtie, presară parmezan şi pesmet şi aşază deasupra costiţă.
Dă la grill până când se rumenesc şi apoi serveşte ca topping cu supa de pui.
Supa crema de pui cu costita
Pofta buna!