Supa crema de rosii cu smantana si patrunjel
PrinteazaSupa crema de rosii cu smantana si patrunjel din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, telina, rosii, supa de pui, smantana, patrunjel, sare, piper.
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- 5 catei de usturoi
- 3 morcovi medii
- 3 tije de telina
- 12 rosii mari, bine coapte
- 1 l supa de pui sau de legume
- smantana
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală, încingeţi uleiul, la foc mic, apoi căliţi ceapa tăiată rondele şi usturoiul tăiat mărunt, amestecând din când în când, timp de cca 5 min.
Adăugaţi morcovii tăiaţi rondele şi ţelina tocată, înăbuşiţi-le şi pe acestea, până se înmoaie, amestecând frecvent.
Opăriţi roşiile, jupuiţi-le, curăţaţi-le de seminţe, tocaţi-le mărunt, apoi adăugaţi-le în oală. Lăsaţi-le să mai fiarbă cca 5 min.
Puneţi totul în blender şi procesaţi, până obţineţi un piure gros. Turnaţi înapoi în oală, adăugaţi supa fierbinte şi vinul, sare şi piper, după gust.
Adăugaţi puţină apă, dar numai dacă vi se pare prea consistentă. Apoi lăsaţi totul să fiarbă cca 15 min.
Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească cca 5 min. Presăraţi pătrunjel deasupra. O puteţi servi atât caldă, cu smântână, cât şi rece.
Supa crema de rosii cu smantana si patrunjel
Pofta buna!