Supa crema de sfecla rosie cu legume
PrinteazaSupa crema de sfecla rosie cu legume din: sfecla, cartof, morcov, ceapa, telina, supa de pui, sare, piper, frunza de dafin, ulei, hrean, patrunjel, smantana.
- 4 sfecle medii
- 1 cartof mediu
- 1 morcov măricel
- 1 ceapă mare
- 1/2 ţelină
- 800-900 ml apă/supă de pui
- sare
- piper
- 1 frunză de dafin
- 2 linguri ulei
Pentru servit:
- hrean ras
- pătrunjel verde
- smântână
Mod de preparare:
Cureţi sfecla roşie, morcovul şi cartoful şi le toci cubuleţe. In oala în care fierbi legumele, pui cele 2 linguri de ulei şi căleşti ceapa tocată fin.
După ce s-a rumenit, adaugi şi restul legumelor tocate, timp de câteva minute (în jur de 3 minute), amestecând continuu. Adaugi apa sau supa de pui, puţin piper, sare şi o frunză de dafin.
Când legumele sunt fierte, pui şi hreanul ras şi mai fierbi 1-2 minute, iei vasul de pe foc, scoţi frunza de dafin şi pasezi legumele cu jumătate din lichidul în care au fiert. Adaugi treptat lichid, în funcţie de consistenţa pe care o doreşti.
Serveşti supa simplă, cu puţin hrean proaspăt ras, pătrunjel verde proaspăt tocat sau cu smântână.
Pofta buna!