Supa crema de sfecla rosie cu legume

Printeaza

Supa crema de sfecla rosie cu legume din: sfecla, cartof, morcov, ceapa, telina, supa de pui, sare, piper, frunza de dafin, ulei, hrean, patrunjel, smantana.

Ingrediente:Supa crema de sfecla rosie cu legume

  • 4 sfecle medii
  • 1 cartof mediu
  • 1 morcov măricel
  • 1 ceapă mare
  • 1/2 ţelină
  • 800-900 ml apă/supă de pui
  • sare
  • piper
  • 1 frunză de dafin
  • 2 linguri ulei

Pentru servit:

  • hrean ras
  • pătrunjel verde
  • smântână

 

Mod de preparare:

Cureţi sfecla roşie, morcovul şi cartoful şi le toci cubuleţe. In oala în care fierbi legumele, pui cele 2 linguri de ulei şi căleşti ceapa tocată fin.

După ce s-a rumenit, adaugi şi restul legumelor tocate, timp de câteva minute (în jur de 3 minute), amestecând continuu. Adaugi apa sau supa de pui, puţin piper, sare şi o frunză de dafin.

Când legumele sunt fierte, pui şi hreanul ras şi mai fierbi 1-2 minute, iei vasul de pe foc, scoţi frunza de dafin şi pasezi legumele cu jumătate din lichidul în care au fiert. Adaugi treptat lichid, în funcţie de consistenţa pe care o doreşti.

Serveşti supa simplă, cu puţin hrean proaspăt ras, pătrunjel verde proaspăt tocat sau cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.