Supa crema de urzici cu usturoi
PrinteazaSupa crema de urzici cu usturoi din: urzici, ulei, faina, smantana, usturoi, sare.
Ingrediente:
- 500 g frunze tinere de urzică (numai vârfuri)
- 50 ml ulei de măsline
- o linguriţă făină
- o lingură smântână
- 10 căţei usturoi
- sare
Mod de preparare Supa crema de urzici cu usturoi:
Se curăţă fiecare vârf de urzică, rupând numai frunzuliţele, apoi se spală în mai multe ape, într-o strecurătoare.
Se pun într-un vas, acoperite cu apă şi se fierb. Se lasă să clocotească aproximativ 15-20 de minute, apoi se strecoară de zeama în care au fiert, oprind o cană cu zeamă de urzici, care se va adăuga la sfârşit.
Urzicile strecurate se pasează cu un blender, obţinând un piure fin, care se pune din nou la fiert cu cana de zeamă oprită şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.
Intr-o tigaie se încinge uleiul de măsline în care se prăjeşte puţin o linguriţă de făină şi se stinge cu lingura de smântână, se adaugă usturoiul zdrobit si sare, amestecând uşor, apoi se adaugă totul peste piureul de urzici, amestecând continuu încă vreo 5-10 minute, până se leagă şi se omogenizează totul.
Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!