Supa crema de urzici cu usturoi

Printeaza

Supa crema de urzici cu usturoi din: urzici, ulei, faina, smantana, usturoi, sare.

Ingrediente:

  • 500 g frunze tinere de urzică (numai vârfuri)
  • 50 ml ulei de măsline
  • o linguriţă făină
  • o lingură smântână
  • 10 căţei usturoi
  • sare

 

Mod de preparare Supa crema de urzici cu usturoi:

Se curăţă fiecare vârf de urzică, rupând numai frunzuliţele, apoi se spală în mai multe ape, într-o strecurătoare.

Se pun într-un vas, acoperite cu apă şi se fierb. Se lasă să clocotească aproximativ 15-20 de minute, apoi se strecoară de zeama în care au fiert, oprind o cană cu zeamă de urzici, care se va adăuga la sfârşit.

Urzicile strecurate se pasează cu un blender, obţinând un piure fin, care se pune din nou la fiert cu cana de zeamă oprită şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.

Intr-o tigaie se încinge uleiul de măsline în care se prăjeşte puţin o linguriţă de făină şi se stinge cu lingura de smântână, se adaugă usturoiul zdrobit si sare, amestecând uşor, apoi se adaugă totul peste piureul de urzici, amestecând continuu încă vreo 5-10 minute, până se leagă şi se omogenizează totul.

Se serveşte fierbinte.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.