Supa crema cu leurda – reteta gustoasa
PrinteazaSupa crema cu leurda din: frunze de leurda, ceapa verde, cartofi, telina, morcov, sare, piper alb, ulei, smantana.
- 1 legatura frunze de leurda
- 2-3 fire ceapa verde
- 300 g cartofi
- 1/2 telina de dimensiune medie
- 1 morcov
- sare
- piper alb macinat
- ulei
- smantana
Mod de preparare:
Cureti si speli ceapa, cartofii, telina si morcovul. Tai marunt ceapa verde, iar cartofii si legumele le tai cuburi.
Calesti putin ceapa in 2 linguri de ulei, apoi adaugi celelalte legume tocate si 1/2 din frunzele de leurda rupte in fasii.
Torni cate putina apa, iar cand s-au calit, amesteci usor si stingi cu apa fier-binte, cat sa acopere toate ingredientele.
Lasi legumele sa fiarba la foe mediu, pana cand se patrund bine. Iei vasul de pe foe si, dupa ce s-au racit legumele, le pasezi cu mixerul vertical sau in blender.
Pui crema de legume in oala si adaugi cata apa doresti, astfel incat sa rezulte o supa avand consistenta dorita.
O sarezi si condimentezi cu piper dupa gust si lasi putin sa mai dea in cateva clocote.
Aduci la masa portiile presarate cu leurda prospat tocata, pentru a simti aroma puternica a plantei. Poti servi supa si alaturi de smantana.
Supa crema cu leurda
Pofta buna!