Supa cu crutoane picante

Printeaza

Supa cu crutoane picante din: aripi de pui, ceapa, dovlecel, pastarnac, telina, ardei, marar, paine, unt, boia.

Ingrediente:

  • 1 kg aripi de pui
  • 1 ceapă
  • 1 dovlecel
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură mărar

Pentru crutoane:

  • 5 felii de pâine
  • 2 linguri unt
  • 1/2 linguriţă boia dulce sau iute

 

Mod de preparare Supa cu crutoane picante:

Se taie aripile de pui în două şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare.

Se ia spuma care se formează deasupra.

Se adaugă în supă ceapa tocată mărunt, ţelină şi păstârnacul tăiate cubuleţe. Se mai lasă timp de cca 30 min. la foc mic, apoi se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe şi ardeiul gras tăiat fâşii.

După ce a dat câteva clocote, se potriveşte supa de sare după gust şi se aromatizează cu mărar tocat.

Pentru crutoane, se bate untul cu boia dulce sau iute şi se ung feliile de pâine; se taie cuburi şi se rumenesc în cuptor.

Crutoanele se servesc alături de supă.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.