Supa cu crutoane picante
PrinteazaSupa cu crutoane picante din: aripi de pui, ceapa, dovlecel, pastarnac, telina, ardei, marar, paine, unt, boia.
Ingrediente:
- 1 kg aripi de pui
- 1 ceapă
- 1 dovlecel
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 1 ardei gras
- 1 legătură mărar
Pentru crutoane:
- 5 felii de pâine
- 2 linguri unt
- 1/2 linguriţă boia dulce sau iute
Mod de preparare Supa cu crutoane picante:
Se taie aripile de pui în două şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare.
Se ia spuma care se formează deasupra.
Se adaugă în supă ceapa tocată mărunt, ţelină şi păstârnacul tăiate cubuleţe. Se mai lasă timp de cca 30 min. la foc mic, apoi se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe şi ardeiul gras tăiat fâşii.
După ce a dat câteva clocote, se potriveşte supa de sare după gust şi se aromatizează cu mărar tocat.
Pentru crutoane, se bate untul cu boia dulce sau iute şi se ung feliile de pâine; se taie cuburi şi se rumenesc în cuptor.
Crutoanele se servesc alături de supă.
Pofta buna!