Supa de dovleac cu curry din: dovleac, lapte de cocos, pasta de curry, usturoi, ghimbir, coriandru, lemongrass, ardei iute, ceapa verde, arahide. Ingrediente: 4 cani dovleac copt 1 cutie lapte de nucă de cocos 1 lingurita pasta de curry 1 lingură de usturoi, tocat 1 lingura de ghimbir, tocat 1 lingura coriandru, tocat ½ lingurita […]
Supa cu dovleac si taitei
PrinteazaSupa cu dovleac si taitei din: dovleac, morcovi, radacina de patrunjel, ardei rgas, telina, patrunjel, morcov, ulei, taitei, sare, piper.
- 1 dovleac galben copt
- 3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras verde
- 1 legatura telina
- 1 legatura patrunjel
- 1 morcov mic
- 30 ml ulei
- 1 mana de taitei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi de coajă dovleacul copt, iar miezul şi sâmburii le pui într-o cratiţă de 4 l cu apă şi laşi să fiarbă.
Cureţi morcovii şi pătrunjelul, le adaugi în supă, torni apă rece, condimentezi şi adaugi ardeiul şi verdeţurile.
Cureţi morcovul mic şi îl dai pe răzătoarea mare. Il pui la călit în uleiul fierbinte, apoi îl adaugi în supă.
Acest amestec îi va da grăsimea şi culoarea necesare. După ce au fiert morcovii, strecori supa şi scoţi morcovii din zeamă.
La final adaugi tăiţeii în supă şi laşi să dea într-un clocot. Sărezi şi condimentezi după gust.
Când serveşti preparatul, poţi adăuga în farfurii morcovi şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Supa cu dovleac si taitei
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de dovleac cu curry
Reteta zilei: Supa de dovleac cu coriandru
Supa de dovleac cu coriandru din: dovleac, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, unt, supa, sare, piper, unt de arahide, lime, coriandru. Ingrediente: 1 kg de dovleac 1 ceapă 2 catei usturoi 1 ardei iute 1 bucată de ghimbir (3-5 cm) 25 gr unt 1 l supa vegetala sare si piper, dupa gust 250 gr unt […]
Pofta buna!