Supa cu ficatei de pasare si parmezan
PrinteazaSupa cu ficatei de pasare si parmezan din: telina, varza, morcovi, praz, gulii, unt, ficatei de pasare, sare, piper, macaroane, parmezan.
- 1 ţelină
- 1/2 varză dulce
- 2 morcovi
- 2 gulii
- 1 praz
- 2 linguri cu unt
- 6 ficaţei de pasare
- sare
- piper boabe
- 200 g macaroane
- 100 g parmezan ras
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le, tăiaţi-le julien şi căliţi-le în unt.
Acoperiţi cu 1 l apă caldă, fierbeţi cu sare, la foc mic, 20 minute, strecuraţi supa si tăiaţi felii subţiri legumele fierte. Curăţaţi ficăţeii, spălaţi-i, fierbeţi-i 5 minute, spalaţi-i iar si tocaţi-i felii de 1 cm, lăsaţi deoparte.
Fierbeţi macaroanele 10 min, acoperiţi vasul (tras de pe foc) 15 minute, spălaţi cu apă rece, scurgeţi în strecurătoare.
Inţr-o oală mai mare puneţi un strat de legume, altul de ficăţei, apoi macaroanele, piper boabe si sare, apoi presăraţi parmezan ras. Acoperiţi cu supa în care au fiert legumele, lăsaţi să scadă la cuptor 30 minute şi serviţi preparatul fierbinte.
Pofta buna!