Supă cu legume şi carnati
PrinteazaSupă cu legume şi carnati
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 200 g ţelină
- 2 morcovi mari
- 1/2 legătură maghiran
- 4 linguri ulei
- 100 g grâu integral
- 1 linguriţă chimen
- 1,51 supă
- 2 tulpini praz
- 4 cârnaţi (sau crenvurşti)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi cartofii, ţelina şi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe potrivite. Spălaţi maghiranul şi tocaţi-l mărunt. Incingeţi uleiul într-un vas mare.
Căliţi catofii şi restul legumelor, amestecând continuu, evitând astfel să le ardeţi. Adăugaţi şi grâul, chimenul şi maghiranul. Stingeţi cu supa, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi totul 15-20 de minute la foc mic. Pregătiţi prazul şi tăiaţi-l inele subţiri.
Adăugaţi-le în supă şi mai daţi o dată în clocot. Adăugaţi carnaţii şi lăsaţi-i circa 5 minute în supă, să se încălzească, înainte de servire, condimentaţi supa cu sare şi piper, după gust. Dacă doriţi, puteţi adăuga şi câteva crenguţe de maghiran.
Supă cu legume şi carnati
Pofta buna!