Supa cu praz si gulie

Printeaza

Supa cu praz si gulie din: varza, gulie, morcov, telina, praz, cartofi, sare, piper, unt, verdeata.

Ingrediente:

  • 1/2 varză albă
  • 1 gulie
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 jir de praz
  • 4 cartofi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cu unt
  • verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Supa cu praz si gulie: Spălaţi varza, tocaţi-o fideluţă, săraţi-o, presaţi uşor şi spălaţi-o cu apă rece. Scurgeţi în sită şi puneţi varza să se călească în unt.

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi julien gulia, mor­covul, ţelina şi prazul (prazul se taie rondele), adăugaţi-le peste varză.

Inmuiaţi legu­mele la foc mic 15 min, acoperiţi cu 11 de apă încălzită, săraţi şi puneţi câteva boabe de piper.

Când supa dă în clocot adăugaţi cartofii curăţaţi, spălaţi în 2-3 ape şi tăiaţi cuburi, şi 500 ml apă.

Fierbeţi acoperit 20 minute la foc potrivit, apoi serviţi supa caldă, cu verdeaţă tocată deasupra şi cu crutoane de pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.