Supa cu taietei de orez si creveti

Printeaza

Supa cu taietei de orez si creveti din: pasta de curry, unt de arahide, coriandru, ghimbir, frunze de lime, lapte de cocos, supa de pui, sos de soia, zeama de lime, sos de peste, pak choi, creveti, taietei de orez, ardei iute, arahide.

Ingrediente: Supa_cu_taietei_de_orez_si_creveti

  • 4 linguri pastă verde de curry
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1 legătură mică de coriandru, tulpinile tocate fin, iar frunzele desprinse de tulpini
  • 1 bucată de 5cm de ghimbir, curăţată de coajă şi tăiată în bastonaşe fine
  • 4 frunze de frunze de lime, rupte în bucăţi mici
  • 2 conserve a câte 400ml lapte de cocos
  • 850ml supă de pui
  • 3 linguri sos de soia
  • zeama de la 2 limes
  • 2 linguri sos de peşte
  • 4 căpăţâni mici de pak choi, tăiate în jumătăţi sau sferturi prin mijlocul cotorului
  • 300g de creveţi mari cruzi, decorticaţi
  • 300g tăieţei din orez fierţi I
  • 1 ardei iute roşu, feliat subţire şi curăţat de seminţe
  • 4 linguri de arahide prăjite uscat, tocate grosier

 

Mod de preparare:

Pune pasta de curry şi untul de arahide într-o cratiţă, la foc mediu şi amestecă-le pentru a obţine o pastă fină, pe care s-o fierbi 1 minut. Adaugă tulpinile de coriandru, ghimbirul, frunzele de lime, laptele de cocos şi supa. Dă mâncarea în clocot, apoi las-o să fiarbă uşor timp de 5 minute.

Adaugă sosul de soia, zeama de lime şi sosul de peşte. Gustă şi asezonează cu sos de soia suplimentar, dacă simţi că mai e nevoie de sare sau cu zeamă de lime, dacă vrei un gust mai acrişor. Adaugă pak choi şi crevetii şi găteşte totul 1 minut, până când crevetii devin roz, iar frunzele de pak choi s-au înmuiat.

Incorporează tăieţeii de orez şi fierbe supa alte 30 de secunde. Pentru a o servi, împarte pak choi, tăieţeii şi crevetii în 4 boluri mari. Toarnă deasupra lor supa şi presară apoi o mână de frunze de coriandru, feliile de ardei iute şi arahidele tocate.

Supa cu taietei de orez si creveti

Supa_cu_taietei_de_orez_si_creveti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.