Miel cu vinete si ardei gras din: carne tocata de miel, garam masala, pudra de chili iute, ulei de masline, ceapa, radacina de ghimbir, vanata, ardei gras, rosii, scortisoara, spanac, orez. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, […]
Supa cu vinete si rosii
PrinteazaSupa cu vinete si rosii din: ceapa, vanata, rosii, smantana, sare, piper, usturoi, vin.
Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.
Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.
Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.
- 1 ceapă
- 1 vânătă
- sare
- 150 ml vin alb sec
- 300 ml supă de legume
- piper proaspăt măcinat
- 2 roşii
- 150 g smântână
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- frunze de busuioc, pentru decor
Mod de preparare:
Curăţă vinetele de coajă şi taie ceapa mărunt. Taie 8 felii subţiri de vinete, iar restul taie în bucăţele.
Pune ceapa într-o cratiţa, adaugă vinul, bucăţelele de vinete şi supa, asezonează cu sare şi piper şi fierbe timp de 10-15 minute.
Adaugă usturoiul pisat. Mixează totul cu un blender şi apei adaugă smântâna. Spală roşiile, curaţă-le şi taie-le în felii.
Prăjeşte feliile de vinete în ulei pînă se rumenesc şi scoate-le pe hârtie absorbantă. Sărează-le uşor.
Adaugă în supă feliile de roşii şi vinete, condimentează după gust şi serveste cu busuioc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Miel cu vinete si ardei gras
Pofta buna!