Supa de cartofi cu naut, praz si crutoane
PrinteazaSupa de cartofi cu naut, praz si crutoane din: ulei de măsline, praz, ceapă, cartofi dulci, chimion, curcuma, supă de legume, năut din conservă, sare, piper, amestec de seminţe, ardei iute sau ulei cu aromă de paprika, usturoi, pâine albă.
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 2 fire de praz, curăţate şi tocate
- 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
- 500 g cartofi dulci, tăiaţi în cubuleţe
- câte 1 linguriţă cu chimion şi curcuma
- 900 ml supă de legume fierbinte, plus 600 ml suplimentar
- 410 g năut din conservă, clătit şi scurs
- sare şi piper negru
- 2 linguri cu amestec de seminţe, prăjite, opţional
- puţin ardei iute sau ulei cu aromă de paprika, opţional
Pentru crutoane:
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi mari, decojiţi
- 4 felii groase de pâine albă, fără coajă
Mod de preparare:
Incălzeşte 2 linguri de ulei într-o tigaie mare şi prăjeşte prazul şi ceapa uşor, timp de 5 minute.
Adaugă restul de ulei şi prăjeşte apoi cartofii, agitând, timp de aproximativ 3 minute.
Presară condimentele, apoi toarnă supa şi adu la fierbere.
Redu căldura, pune capacul şi fierbe uşor timp de 15-20 de minute, până când cartofii s-au înmuiat. Adaugă năutul şi fierbe încă 5 minute.
Pasează supa într-un robot de bucătărie. Toarn-o înapoi în tigaie şi adaugă supa suplimentară pentru a obţine consistenţa dorită. Asezonează după gust.
Toarnă supa în boluri, presară seminţe şi câteva crutoane şi stropeşte cu ardei iute sau ulei cu aromă de paprika, dacă doreşti.
Pentru crutoane: încălzeşte cuptorul la 200°C. Pune uleiul într-o tigaie mică, termorezistentă şi adaugă usturoiul întreg, puţin zdrobit.
Introdu tigaia la cuptor timp de 10 minute, până se încălzeşte.
Rupe pâinea în cuburi mici şi amestecă-le cu uleiul fierbinte.
Coace-le timp de 10-15 minute până devin aurii, întorcându-le la jumătatea timpului de preparare.
Supa de cartofi cu naut, praz si crutoane
Pofta buna!