Supa de dovleac cu cascaval
PrinteazaSupa de dovleac cu cascaval din: dovleac, lapte, cascaval, sare.
- 500 g dovleac fără coajă si seminţe
- 500 ml lapte nefiert
- 3 linguri de caşcaval ras
- sare
Mod de preparare:
Fierbeţi dovleacul 10 min în apă caldă cât să-l acopere. Dovleacul trebuie tăiat cuburi mici sau felii siubţiri înainte de a fi pus la fiert.
Scurgeţi apa, mixaiţi dovleacul şi puneţi piureul la fiert cu 1 cană cu apă caldă. După 5 min de fierbere adăugaţi 1 cană cu lapte nefiert şi continuaţi fierberea alte 10 min, săraţi şi puneţi restul de lapte.
Lăsaţi să fiarbă până când supa se îngroaşă uşor, stingeţi focul. Seerviţi supa caldă, cu caşcaval ras, pus direct în farfurie.
Serviţi alături crutoane de pâine.
Pofta buna!