Supă de Legume cu Mușețel din: ceapa, morcovi, telina, usturoi, cartofi, dovlecel, supa, ulei, sare, piper, patrunjel. Într-o lume unde agitația zilnică ne solicită la fiecare pas, găsirea unor momente de liniște și reconfortare devine esențială. Supa de legume cu mușețel vine ca o îmbrățișare caldă, oferindu-ți nu doar nutrienții necesari corpului, dar și o […]
Supa de legume coapte cu salvie
PrinteazaSupa de legume coapte cu salvie din: rosii, ceapa rosie, ardei rosu, salvie, ulei de masline, supă de legume fierbinte, sare, piper negru macinat.
Ingrediente:
- 600 g roşii coapte, înjumătăţite
- 1 ceapă roşie, decojită şi feliată
- 1 ardei roşu, tăiat în patru, curăţat de seminţe
- 2 crenguţe proaspete de salvie, plus câteva frunze, pentru ornat
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 3/4 l supă de legume fierbinte
- sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la temperatură medie. Pune roşiile, ceapa, ardeiul şi crenguţele de salvie într-o tavă de friptură. Stropeşte-le cu ulei.
Coace-le 30 de minute, până când legumele devin fragede şi încep să se caramelizeze.
Toarnă supa fierbinte, amestecă bine şi introdu tava din nou în cuptor, neacoperită, timp de 20 minute, sau până cand legumele devin foarte moi.
Lasă-le să se răcească timp de 10 minute. Cu grijă, ia câteva legume şi sos din tavă şi mixează- le cu un blender. Repetă operaţiunea până termini toate legumele.
Toarnă crema obţinută într-o oală şi reîncălzeşte supa. Asezonează. Decorează cu frunze de salvie tocate fin. Serveşte cu bucăţi mici de brânză pe pâine prăjită.
Supa de legume coapte cu salvie
Pofta buna!