Supă de legume cu smantana si ardei verde
PrinteazaSupă de legume cu smantana si ardei verde din: morcovi baby, ceapa rosie, paste, telina, ardei capia, varza alba, mazare, dovlecel, conopida, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana, suc de lamaie.
- 150 g morcovi baby
- doua cepe rosii
- 150 g paste mici
- o telina mica
- doi ardei capia
- 200 g varza alba
- 150 g mazare
- un dovlecel
- 200 g conopida
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- patrunjel
- sare
- piper
- ardei iute
- smantana
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Conopida se rupe în bucheţele, se spală, se taie cubuleţe şi se pune într-un bol.
Varza albă se spală, se taie fideluţă şi se pune lângă conopidă. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii subţiri.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovii cubuleţe şi ţelina feliată, se adaugă ceapa şi se călesc cinci minute.
Se toarnă într-o oală în care fierb trei litri de apă, se condimentează şi se fierb 15 minute. Se adaugă varza albă şi conopida, mazărea şi dovleceii tăiaţi felii sau cuburi.
Se fierb 20 de minute, se verifică de gust, se adaugă pastele şi se mai fierb 10 minute. Se presară pătrunjel tocat, se iau de pe foc şi se acoperă cu un capac.
Se serveste calda sau rece, simpla, cu smantana si ardei verde sau acrita cu suc de lamaie.
Supă de legume cu smantana si ardei verde
Pofta buna!