Supa de mazare si fasole verde
PrinteazaSupa de mazare si fasole verde din: mazare, fasole, praz, unt, faina, lapte, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g mazăre congelată
- 100 g fasole păstăi congelată
- partea albă a unui praz
- 50 g unt
- 2 linguriţe făină
- 1 litru lapte
- sare si piper
Mod de preparare:
Prazul tăiat rondele se pune la călit în unt topit, în oala de fiert.
Apoi, se pun mazărea şi fasolea, aşa congelate cum sunt şi se lasă aproximativ 5 minute, amestecând.
Se acoperă cu apă, cât să le depăşească de un deget şi se lasă la fiert 20 de minute.
Intre timp, făina se desface întâi cu o cantitate mică de lapte, se toarnă în oală, se adaugă şi restul laptelui şi se mai lasă pe foc 10 minute.
Se potriveşte de sare şi piper, după gust şi se aduce la masă.
Supa de mazare si fasole verde
Pofta buna!