Supa de mazare si fasole verde

Printeaza

Supa de mazare si fasole verde din: mazare, fasole, praz, unt, faina, lapte, sare, piper.

Ingrediente: 

  • 200 g mazăre congelată
  • 100 g fasole păstăi congelată
  • partea albă a unui praz
  • 50 g unt
  • 2 linguriţe făină
  • 1 litru lapte
  • sare si piper

Mod de preparare:

Prazul tăiat rondele se pune la călit în unt topit, în oala de fiert.

Apoi, se pun mazărea şi fasolea, aşa congelate cum sunt şi se lasă aproximativ 5 minute, amestecând.

Se acoperă cu apă, cât să le depăşească de un deget şi se lasă la fiert 20 de minute.

Intre timp, făina se desface întâi cu o cantitate mică de lapte, se toarnă în oală, se adaugă şi restul laptelui şi se mai lasă pe foc 10 minute.

Se potriveşte de sare şi piper, după gust şi se aduce la masă.

Supa de mazare si fasole verde

Supa_de_mazare_si_fasole_verde

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.