Supa de mere verzi
PrinteazaSupa de mere verzi din: mere, morcov, patrunjel, telina, carne de vitel, smantana, faina, sare.
- 500 g mere verzi mai acrişoare
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 700 g carne de viţel
- 3 linguri smântână
- 1 lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Tai carnea de viţel în felii pe care le fierbi în 2 1/2 litri de apă. Când e fiartă, o scoţi şi o tai în bucăţele mai mici, pe care le pui din nou în supa care fierbe. Adaugi morcovul, rădăcina de pătrunjel şi de ţelină, în prealabil curăţate şi tăiate în felioare şi continui fierberea la foc mediu, pentru aproximativ 10 minute.
Când legumele sunt fierte, adaugi merele tăiate ca pentru compot.
După ce au dat în clocot, pui smântână frecată cu făina, omogenizezi şi iei vasul de pe foc. Serveşti porţiile presărate cu pătrunjel verde tocat fin.
Supa de mere verzi
Pofta buna!