Supa de peste si raci cu busuioc
PrinteazaSupa de peste si raci cu busuioc din: ceapa, fire de telina, usturoi, frunze de busuioc, pătrunjel, ardei iute, sare, merou, raci, peşti de fript, ulei de măsline.
- 2 cepe albe
- 2 fire de telină
- 2 căţei de usturoi
- câteva frunze de busuioc
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ardei iute mic
- puţină sare
- 300 g de merou (sau, mai bine, un cap de merou)
- 6 raci
- 600 g peşti de fript
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapa, ţelina, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul şi ardeiul. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se pun toate ingredientele la perpelit, împreună, la foc mic.
Când usturoiul şi ceapa încep să se rumenească, se sărează apoi şe adaugă bucata de merou, racii şi peştii mici. Se acoperă cu apă călduţă, se dă în fiert şi se lasă la clocot mic în jur de 30 de minute.
Se trece apoi totul printr-o sită fină, astfel încât să se obţină un piure omogen. Dacă vi se pare prea gros, mai puneţi puţină apă, înainte de a-l da din nou în clocot.
Supa se serveşte cu crutoane prăjite sau bucăţi de iofcâ, fierte al denteşi asezonate cu un strop de ulei de măsline.
Supa de peste si raci cu busuioc
Pofta buna!