Supa de porumbel

Printeaza

Supa de porumbel din: unt fara sare, porumbei, usturoi, telina, praz, cartofi, seminte de cumin, sare, chilii, lapte degresat, branza si patrunjel sau coriandru.

Această supă consistentă de vânat poate fi servită ca antreu sau ca fel principal

Ingrediente:

  • 1 linguriţă unt fără sare
  • 2 porumbei tineri, cam 225 g fiecare, spălaţi şi uscaţi
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 tije mici de ţelină, tocate fin
  • 200 g praz, tăiat felii groase
  • 175 g cartofi, cubuleţe
  • 1/2 linguriţă praf de chilii foarte iute
  • sare
  • 1/2 linguriţă seminţe de cumin
  • 150 g lapte degresat
  • 75 g brânză proaspătă degresată

ornare:

  • 1 lingură pătrunjel sau coriandru proaspăt tocat fin

 

Mod de preparare:

Supa de porumbel: topeşte untul într-o cratiţă mare cu fund gros, la flacără potrivită, iar apoi se călesc porumbeii întregi 5 minute. scot porumbeii şi se pun deoparte. scoate o parte din grăsime, păstrându-se doar 2 linguriţe în care se adaugă usturoiul pentru a se prăji 30 de secunde.

adaugă ţelina, prazul şi cartofii şi se lasă să se rumenească 2-3 minute, mestecând mereu. umple un ibric cu apă şi se pune la fiert.  adaugă praful de chilii şi putină de sare, apoi se pun porumbeii la loc în cratiţă, aşezându-i cu pieptul în jos.

toarnă 600 ml apă fiartă, se dă totul într-un clocot, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă încet 1 oră – 1 oră şi 15 minute până când porumbeii sunt făcuţi bine.

Intre timp, se încălzeşte o tigaie mică la foc mediu, se pun în ea seminţele de cumin. Acestea se pră­jesc în tigaia uscată 30 de secunde – 1 minut, pâ­nă când încep să-şi elibereze aroma. zdrobesc într-o piuliţă sau cu ajutorul unei linguri de lemn.

scot porumbeii cu o spumieră şi se pasează legumele. Când porumbeii s-au răcit cât să poată fi ţinuţi cu mâna, li se îndepărtează pielea.

scoate carnea de pe oase cu un cuţit mic, apoi se taie cubuleţe. pune carnea şi supa-cremă într-o oală la foc potrivit. adaugă cuminul pisat şi laptele şi se amestecă până când lichidul începe să facă bule.

reduce flacăra, se înglobează brânza proaspătă şi se mai lasă pe foc I -2 minute, apoi se potriveşte de sare. ornează cu pătrunjel sau coriandru. In loc de porumbel se poate folosi prepeliţă; timpul de gătire care se va reduce la 40-45 de minute.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • supa de porumbel
  • supa de porumbei
  • ciorba de porumbel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.