Supa de pui cu ardei gras si menta
PrinteazaSupa de pui cu ardei gras si menta din: carne de pui, morcovi, ulei, sare, menta, telina, ardei gras colorat.
Ingrediente:
- 400 g carne de pui
- 200 g morcovi
- 30 ml ulei
- sare
- 1 crenguţă de mentă
- 100 g ţelină
- 100 g ardei gras colorat
Mod de preparare:
Puiul spălat îl tai în bucăţele, pe care le pui la călit într-o oală cu ulei, până se albeşte carnea.
Morcovii, ţelina şi ardeii îi cureţi şi îi speli.
Morcovii îi tai rondele, ţelina bucăţele mai mari, ardeii julien, apoi e la călii, împreună cu carnea.
După ce legumele s-au înmuiat puţin, pui apă şi fierbi la foc mic, cu vasul acoperit cu un capac, aproximativ 20 de minute.
Când supa a fiert, o sărezi şi adaugi crenguţa de mentă. Acoperi oala şi iei vasul de pe foc.
Această supă poate fi consumată şi rece, dar în acest caz recomand degresarea.
Pofta buna!