Supa de pui orz si cimbru
PrinteazaSupa de pui orz si cimbru din: ceapa, foi de dafin, cimbru sau rozmarin, morcov, păstărnac, ţelină, cartofi, ţelină, supă de pui, orz sau arpacaş, carne de pui, pătrunjel.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare, tocată
- 2 foi de dafin,
- câteva crenguţe de cimbru sau rozmarin
- 1 kg amestec de legume: morcov, păstărnac, ţelină, cartofi
- 2 codiţe de ţelină
- 1,5 litri supă de pui
- 150 g orz sau arpacaş
- 250-300 g carne de pui fiartă
- 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Odată ce puiul e fiert, lasă deoparte la cald. Curăţă de coajă şi taie toate legumele. Toacă şi ţelina. Intr-un vas pune supa şi toate legumele, adu la punctul de fierbere şi apoi adaugă orzul.
Lasă să fiarbă înăbuşit 30 min sau până când orzul şi legumele se pătrund. Intre timp, dezosează puiul şi desfă carnea fâşii. Potriveşte gustul supei de sare şi piper şi porţionează în boluri.
Serveşte cu fâşii de carne pusă deasupra şi presărat cu pătrunjel. Serveşte cu pâine crocantă.
Supa de pui orz si cimbru
Pofta buna!