Supa de rosii cu tortellini
PrinteazaSupa de rosii cu tortellini din: rosii, suc de rosii, morcov, ceapa uscata, ardei gras, tija de telina, tortellini, magheran, menta, busuioc, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 rosii mari bine coapte
- 500 ml suc de rosii
- 1 morcov potrivit
- 1 ceapa uscata
- 1/2 ardei gras
- 1 tija de telina
- 1 felie de telina
- 250 g tortellini (cu branza sau carne), gata preparate
- 1 lingurita ierburi uscate (magheran, menta, busuioc)
- 1 linurita patrunjel verde tocat fin
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Cureţi legumje, le speli şi le tai, după prefrinţă.
Ceapa o toci marunt, morcovul îl tai bastonaşe sau cubuleţe de 1 cm, ardeiul îl tai fâşii, iar ţelina o tai bucăţi potrivite, în timp ce tija de ţelină o laşi înteagă pentru a o putea scoate deoparte, la sfârşit.
Roşiile le cureti de pieliţe şi le tai cubulete.
Căleşti în ulei şi 2-3 linguri de apă toate legumele (mai puţin roşiile cubulete), până se înmoaie, adaugi încă 1 litru de apă caldă (sau supă strecurată de legume), adaugi şi cubuleţele de roşii şi laşi să fiarbă până sunt bine pătrunse toate legumele.
Scob deoparte tija de ţelină (eventual şi ţelină!), morcovii si ardeiul.
Separat, fierbi în apă cu sare tortellini, le strecori şi le adaugi în oala de supă.
Torni sucul de roşii, ierburile aromate, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai dea 3 clocote.
Presari deasupra pătrunjel verde tocat fin şi opreşti focul.
Laşi vasul acoperit, 10 minute, să se „liniştească” şi să se aromatizeze supa, apoi o serveşti.
Supa de rosii cu tortellini
Pofta buna!