Supa de rosii cu zarzavat si conopida
PrinteazaSupa de rosii cu zarzavat si conopida din: morcov, ceapa, telina, patrunjel, pastarnac, pasta de rosii, conopida, ulei, taitei, sare.
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 bucăţică de ţelină
- 1 pătrunjel sau 1 păstârnac
- 4-5 linguri pastă de roşii
- 1 bucată de conopidă
- puţin ulei
- 1 mână bună de tăiţei
- sare
Mod de preparare:
Morcovul, ţelina, pătrunjelul, le cureţi şi le dai pe ră-zătoarea cu ochiuri mici. Ceapa o tai solzişori, iar conopida o desfaci în bucheţele mai mici. Toate le pui într-o cratiţă cu puţin ulei, adaugi apă, pui un capac pe cratiţă şi le laşi pe foc până zarzavatul este fiert.
Din când în când mai adaugi câte puţină apă, dacă e nevoie. Când zarzavatul e fiert, pui 4-5 linguri pastă de roşii, o amesteci cu zarzavatul, adaugi 2 litri de apă şi laşi să dea în clocot. Pui o mână de tăiţei în supă şi îi laşi să fiarbă. Dacă ai, poţi presăra deasupra supei puţin leuştean sau pătrunjel verde.
Supa de rosii cu zarzavat si conopida
Pofta buna!