Supa de salata cu smantana
PrinteazaSupa de salata cu smantana din: salate, morcovi, cartofi, ceapa, unt, paine, ulei, smantana, sare, piper.
- 2 salate
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 l supă vegetală
- 2 cepe
- 50 ml smântână
- 25 g unt
- 4 felii de pâine
- 2 linguri cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, morcovii şi cartofii, apoi spală-le şi toacă-le în cuburi mici. Incinge uleiul într-o oală şi adaugă legumele tocate, între timp, spală salata, şterge-o bine şi tai-o în şuviţe subţiri.
După ce legumele s-au înmuiat, adaugă salata şi căleşte-o 2-3 minute, apoi toarnă supa vegetală, acoperă oala şi lasă să fiarbă.
După ce legumele sunt fierte, strecoară-le şi pasează-le bine. Subţiază piureul de legume cu supa în care au fiert. La final, potriveşte gustul de sare şi piper.
Taie feliile de pâine în două. Topeşte untul într-o tigaie şi prăjeşte pâinea câte două, trei minute pe fiecare parte. Serveşte supa cu smântână şi pâine prăjită în unt.
Pofta buna!