Supă de ştevie şi urzici cu omletă

Printeaza

Supă de ştevie şi urzici cu omletă din: stevie, urzici, ceapa, ulei de masline, morcov, praz, usturoi, oua, sare, piper, nucsoara, smantana si marar.

 

Ingrediente:

  • 300 g stevie
  • 300 g urzici
  • 2 cepe uscate sau verzi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz
  • 1 catel de usturoi
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 100 g smantana
  • o legatura marar

 

Mod de preparare:

Pui la fiert în circa 2 I de apă morcovul tăiat rondele fine, prazul curăţat şi tăiat rondele, ceapa tocată mărunt, apoi sare, nucşoară şi pi­per după gust.

Laşi să fiarbă timp de 10 -15 minute, apoi adaugi ştevia şi urzicile spălate şi căţelul de usturoi dat pe râzătoare.

Mai laşi puţin la fiert, apoi adaugi smântână.

Baţi bine ouăle cu condimente după gust şi pregăteşti o omletă într-o tigaie mai mică, pentru a ieşi mai groasă, apoi o tai în cubuleţe sau în fâşii lungi. O laşi la răcit.

Torni supa fierbinte în farfurii şi adaugi în fiecare porţie cubuleţe sau fâşii de omletă şi, opţional, mărar tocat fin.

Este o supă delicioasă, de primăvară!

 

Supă de ştevie şi urzici cu omletă

Supa_de_stevie_si_urzici_cu_omleta

Pofta buna!

 

 

 

 

Reteta bors de stevie

Reteta bors de stevie din: stevie, morcov, pastarnac, ceapa, ulei, bors, leustean, patrunjel, sare.   Ingrediente: un kilogram ştevie un morcov o rădăcina păstârnac o ceapă 2 linguri ulei pătrunjel leuştean 500 ml borş sare   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte un pic în ulei, apoi se adaugă morcovul ras. Se pune şi […]

Ciorba de verdeturi cu orez

Ciorba de verdeturi cu orez din: apa, bors, verdeata, patrunjel, leustean, loboda, frunze de sfecla, ceapa verde, marar, ore, zahar, sare, galbenus de ou, smantana. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 1 farfurie verdeata (patrunjel, leustean, loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar) 3 linguri orez 1 lingurita de zahar sare dupa […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.