Salată de Urzici: Savoarea Primăverii în Farfurie din: urzici, rosii, castravete, ulei, suc de lamaie, sare, piper, feta. Cu sosirea primăverii, natura ne oferă o gamă variată de plante pline de nutrienți și gust, iar urzicile se numără printre cele mai apreciate. Acest fel de mâncare aduce nu numai culoare pe masă, dar și un […]
Supa de urzici si cartofi
PrinteazaSupa de urzici si cartofi din: urzici, cartofi, ceapa, usturoi, telina, ulei, supa de legume, smantana, unt, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 grămezi mici de urzici
- 300 g cartofi albi
- cepe
- 1 căţel de usturoi
- 150 g ţelină
- linguri cu ulei
- 500 ml supă clară de legume
- 200 ml smântână
- 1 linguriţă cu unt
- 1 linguriţă cu făină
- sare
- piper
Mod de preparare Supa de urzici si cartofi:
Taie în cubuleţe o ceapă, usturoiul, ţelina şi cartofii. încinge uleiul şi căleşte ceapa şi usturoiul până ce devin sticloase,
Adaugă ţelina şi cartofii, supa de legume şi lasă-le să fiarbă un sfert de oră. Toarnă 150 ml de smântână, potriveşte gustul de sare şi piper.
Opăreşte urzicile, pune-le în supă şi bagă blenderul câteva minute, ca să obţii o supă-cremă fină.
Taie mărunt ceapa rămasă şi căleşte-o în untul încins, Adaugă făina şi lasă pe foc până când capătă o culoare arămie.
Serveşte supa de urzici cu ceapă rumenită şi smântână.
Pofta buna!
Chifteluțe de Urzici din: urzici, branza feta, oua, pesmet, usturoi, sare, piper, paprika, ulei. Combinate cu brânză savuroasă și condimente aromate, aceste chifteluțe vegetariene constituie o alegere perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Fie că ești un adept al bucătăriei vegetariene sau pur și simplu dorești să încerci ceva nou și plin de […]