Porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde din: porumbei, sare şi piper negru, ceapă verde, usturoi, unt, făină, mazăre, lăptuci, supă de carne sau de legume. Ingrediente: 4 porumbei sare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline 1 legătură de ceapă verde, cu cozile tocate şi bulbii întregi 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt 3 bucăţi bune de unt 1 […]
Supa frantuzeasca de porumbel
PrinteazaSupa frantuzeasca de porumbel din: porumbei, ulei sau untură, zarzavat pentru supă, făină, lămâie, ou, sare.
Ingrediente:
- 2 porumbei fragezi
- 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură
- 150 g zarzavat pentru supă
- 20 g făină
- 1/2 lămâie
- 1 gălbenuş de ou
- sare
Mod de preparare Supa frantuzeasca de porumbel:
Porumbeii curăţaţi se taie în patru, se sărează uşor şi se înăbuşă pe jumătate în grăsime, sub capac.
Apoi se adaugă zarzavatul pentru supă (morcovi, pătrunjel, o ţelină mică), se căleşte puţin şi apoi se presară o lingură de făină.
Se stinge cu apă şi se fierbe până se înmoaie carnea.
Se ia de pe foc, se acreşte cu zeama de la jumătate de lămâie şi se amestecă cu 1 gălbenuş de ou. Se serveşte cu felii de lămâie.
Pofta buna!
Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru
Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru din: porumbel, inimi de ceapă, ulei de masline, otet, maghiran, bob, pistiluri de şofran, cimbru, piper-roşu, sare, piper. Ingrediente: 1 porumbel gras şi dolofan 100 g inimi de ceapă ulei de măsline oţet câteva fire de maghiran 100 g bob 2-3 pistiluri de şofran 150 g cimbru 1 praf de piper-roşu sare piper […]
Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci
Ciulama cu carne de porumbel si ciuperci din: porumbel, ceapa, ciuperci, condimente, ulei, faina si marar. Ingrediente: 1 porumbel 2 cepe 6-7 ciuperci proaspete 1 lingură condimente, uscate de legume 3 linguri ulei 2 linguri făină mărar Mod de preparare: Pui la fiert într-un litru de apă porumbelul şi cepele pentru 30 […]
Pofta buna!