Supa picanta de rata

Printeaza

Supa picanta de rata din: pulpa de rata, ulei de arahide, chili, usturoi, hasme, sos de peste, ciuperci, sos de chili, lapte de cocos, busuioc.

Ingrediente:Supa_picanta_de_rata

  • 400 g pulpă de raţă sau resturi de friptură de raţă
  • 1-2 linguri ulei de arahide
  • 3 buc. chili roşu
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 hasme
  • 3 linguri sos de peşte
  • 100 g ciuperci burete negru
  • 2-3 linguri sos de chili
  • 500 ml lapte de cocos
  • 500 ml fond de raţă (gata preparat)
  • 1/2 legătură de busuioc thailandez

 

Mod de preparare:

Se îndepărtează pielea şi oasele de pe pulpa de raţă si se taie carnea mărunt.

Uleiul se încinge în wok, iar carnea se prăjeşte pe porţii. Se ia de pe foc şi se pune caldă alături.

Chili se taie în jumătate, se scot sâmburii, se spală sub jet de apă rece şi se taie felii.

Căţeii de usturoi si hasmele se curată si se taie rondele.

Chili şi rondelele de usturoi si de hasme se amestecă cu sosul de peşte şi se amestecă 3-4 minute în uleiul rămas.

Se spală bureţii, se taie felii subţiri şi se amestecă cu restul ingredientelor.

Se adaugă sosul de chili, laptele de cocos, fondul de raţă şi carnea. Se lasă la fiert cca 6-7 minute la foc mic.

Se spală busuiocul, se usucă şi se taie fâşii subţiri. Se adaugă la amestec si se mai fierbe încă 2 minute.

Supa se serveşte în farfurii.

Supa picanta de rata

Supa_picanta_de_rata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.