Supa de rosii cu gremolata
PrinteazaO reteta de supa de rosii cu gremolata din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, zahar, otet din vin alb, coaja si zeama de lamaie si patrunjel.
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi pisati
- 4 linguri ulei de masline
- 2 kg rosii
- 2 linguri zahar
- 2 linguri otet din vin alb
pentru gremolata:
- coaja si zeama de la 1 lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 buchet de patrunjel tocat marunt
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă puţin adâncă prăjeşte ceapa şi usturoiul în uleiul de măsline, la foc mic, 8 minute – fără să le colorezi. Toacă mare roşiile şi adaugă-le, împreună cu zahărul, oţetul, 750 ml apă, sare şi piper. Fierbe totul timp de 35 de minute de când dă în clocot, amestecând ocazional.
Pasează supa cu un blender. Dacă doreşti o textură super-fină, trece supa printr-o strecurătoare fină, deşi diferenţa faţă de textura dată de un blender este neglijabilă.
Pentru gremolata, amestecă coaja şi zeama de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul şi pătrunjelul şi presară amestecul în supă.
Supa de rosii cu gremolata
Pofta buna!