Supă rusească de vită (Zharkoye)
PrinteazaO reteta de supa ruseasca de vita din: carne de vita, cartofi, radacina de patrunjel, usturoi, smantana, supa de vita, marar verde, ceapa alba, unt, morcov, patrunjel, sare si piper.
- 300 g carne de vita
- 5 cartofi potrivit
- 1 radacina de patrunjel
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de smantana
- 1 cana supa de vita
- 1 lingura marar verde
- 1 ceapa verde
- 1 cepa alba
- 2 linguri de unt
- 1 morcov mare
- 1 lingura de patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi, apoi îi prăjeşti în ulei până se rumenesc puţin. Tai ceapa felii şi o căleşti. La fel procedezi şi cu morcovul, pătrunjelul şi carnea. Le cureţi, le tai felii sau cuburi şi le căleşti.
Amesteci ingredientele amintite cu usturoi zdrobit şi puţină supă. Condimentezi cu sare şi piper şi dai la cuptor 20 de minute. Adaugi smântână şi presari mărar şi pătrunjel tocate, pentru gust şi decor.
Mai laşi 10 minute la foc mic şi serveşti imediat preparatul cu salata de roşii.
Supă rusească de vită
Pofta buna!