Varza roșie (Brassica oleracea var. capitata f. rubra) este o varietate de varză cunoscută pentru culoarea sa distinctivă și beneficiile pentru sănătate. Cultivarea: – Sol și condiții de creștere: Varza roșie preferă soluri bogate în substanțe nutritive, bine drenate și cu un pH cuprins între 6,0 și 7,5. Este […]
Supă de soia
PrinteazaSupa de soia din: boabe de soia, germeni de soia, lapte de soia, supa de pasare, lapte de cocos, tofu, rosii, ghimbir, ceapa, usturoi, curry, ulei de masline, frunze de coriandru, busuioc si frunze de menta.
Ingrediente:
- 100 g de boabe de soia
- germeni de soia
- 500 ml lapte de soia
- 250 supă de pasăre
- 200 ml lapte de cocos
- 200 g tofu
- 500 g roşii decojite, fără seminţe
- 10 g ghimbir
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă curry pudră
- 2 linguri ulei de măsline
Decor:
- 4 frunze de coriandru
- 6 frunze de busuioc
- 3 frunze de mentă
- 120 g germeni soia
Mod de preparare:
Cu o zi înainte, se pun la înmuiat boabele de soia în apă rece. A doua zi să sărează puţin şi se lasă la fiert o oră la foc mic.
taie tofu cubuleţe. Usturoiul, ceapa şi ghimbirul se toacă mărunt şi apoi se călesc 2 minute în ulei şi cu praful de curry.
adaugă supa de pui şi, înainte să scadă complet, laptele de soia.
mai lasă la fiert, amestecând, până când laptele de soia s-a dizolvat. Se adaugă tofu şi se dă din nou în fiert.
zdrobesc roşiile şi se mixează cu laptele de cocos. Compoziţia se pune în oală, alături de boabele de soia scurse bine de apă.
dă din nou în clocot, la foc mic. 0 Se pun germenii de soia, coriandru, frunzele de busuioc şi mentă în boluri, apoi se varsă deasupra supa.
Supă de soia
Pofta buna!
Varza rosie: Sanatate, gust si benficii