Supă de dovleac cu somon

Supă de dovleac cu somon din: ceapa, dovleac, unt, praf de curry, supa, file de somon, sare, piper, seminte de dovleac, ulei de dovleac. Ingrediente: 1 ceapă 500 g dovleac: (miez) 2 linguri unt 1 lingură praf de curry 1 l supă 400 g file de somon sare, piper 2 linguri seminţe de dovleac 2 […]

Ciuperci cu costita

Supa crema de ciuperci cu busuioc

Supa crema de ciuperci cu busuioc Ingrediente: 700 g ciuperci de pădure 600 ml supă de pui 200 ml smântână groasă 4 căţei de us­turoi ulei de măsline 4 crengu­ţe de pătrunjel sare, piper 4 crenguţe de busuioc   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile. Se curăţă busuiocul şi se toacă mărunt. Se curăţă şi […]

Supa de rosii cu gremolata

Supa de rosii cu melcisori

Supa de rosii cu melcisori Ingrediente: 1 kg roşii 100 g melcişori 500 g carne de vită 2 morcovi 1 ceapă 2 linguri cu ulei 1 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Taie carnea de vită cubuleţe şi pu­ne-o la fiert în apă cu sare şi ceapa întreagă. Separat, spală roşiile, taie-le în […]

Supă de morcov cu cocos

Supă de morcov cu cocos

Supă de morcov cu cocos Ingrediente: 1.500 ml apă doi mor­covi o ceapă 4 linguri de smântână o jumătate de linguriţă de zahăr o lin­gură de unt două linguri de miez de nucă de cocos ras sare pătrunjel   Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă şi se taie pe lung, în fâşii foarte […]

Supa de midii cu lamaie

Supă de legume cu peşte

Supă de legume cu peşte Ingrediente: două kg peşte 3 morcovi 4 cartofi 100 ml ulei de măsline 3 dovlecei 5 cepe mici (arpagic) ţelină 3 roşii o lingură de pastă de tomate 50 ml zeamă de lămîie sare piper   Mod de preparare: Curăţă şi spală peştele, apoi taie-l în porţii egale, de mărime […]

Supa rece de mazare cu sos pesto

Supa de mazare cu carnati

Supa de mazare cu carnati din: ceapa, usturoi, unt, curry, mazare, supa, carnati, smantana, sare, piper, zahar, zeama de lamaie.   Ingrediente: 1 ceapa 1 catei de usturoi 1 lingura unt, 1 linguria curry 1 lingura gris 1 cutie mazare sau mazare din congelator (aproape 300 g) 750 ml supa instant de gaina 2 carnati […]

Supa de rosii cu bulgur si chili

Supa de rosii cu dovlecei si cartofi

Supa de rosii cu dovlecei si cartofi Ingrediente: 1 l suc de rosii (sau rosii in bulion) 2 dovlecei taiati rondele subtiri (din congelator sau din saramura) 4 cartofi 2 cepe mici 3 catei usturoi 1/2 ceasca ulei 1 lingurita zahar sare piper 2 foi dafin   Mod de preparare: Intr-o oala suficient de mare […]

Supă rusească de vită

Supa din carne de vita

Supa din carne de vita Ingrediente: 1 kg carne de vita cu os 1 ceapa 2 radacini de patrunjel 2 morcovi 1 telina 1 legatura de patrunjel 50 g fidea sare piper   Mod de preparare: Spală carnea, curăţ-o de pieliţe şi pune-o ia fiert în apă rece cu sare. Ai grijă să aduni spuma […]

Supă de roşii cu busuioc si oregano

Supa crema de rosii cu smantana

O reteta delicioasa de supa crema de rosii cu smantana dinŞ cartofi, ceapa, patrunjel, telina, ardei gras, gogosar, sare, dovlecel, pastarnac, boabe de piper, ulei de masline, usturoi si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe o radacina de patrunjel o telina radacina si frunze un ardei gras verde un gogosar sare un dovlecel […]

Carabaccia

Carabaccia este o supă tradițională din Toscana, Italia, cu rădăcini adânci în istoria culinară a regiunii. Cunoscută ca fiind o supă de ceapă, Carabaccia a fost popularizată în perioada Renașterii și este considerată un precursor al celebrei soupe à l’oignon franțuzești. Această rețetă simplă și delicioasă reflectă esența ingredientelor proaspete și a aromelor bogate specifice […]

Supă de praz

Supă de praz din: morcovi, pastarnac, telina, cartofi, praz, pasta de rosii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: doi-trei morcovi un păstârnac o ţelină 400 g cartofi 600 g praz o lingură de pastă de roşii două linguri de ulei sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Supă de praz: curăţă morcovii, ţelina şi păstârnacul, se […]

Supă de peşte cu paste şi stridii

Supa de peste cu rosii

Supa de peste cu rosii Ingrediente: 500 g peşte dezosat (sau crap mare) 300 g roşii (din conservă) 1 legătură zarzavat 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceapă 2 linguiri margarina 100 ml vin alb 1 l apă fiartă cu 4 linguri vegeta piper leuştean   Mod de preparare: Peştele, tăiat bucăţi mici, se stropeşte […]

Supa rece de castraveti, menta si busuioc

Supa de castraveti rece

Supa de castraveti rece Ingrediente: 150 g castraveţi 1 ceapă verde 2 crenguţe de mărar 1 căţel de usturoi 100 ml supă 100 ml smântână sare, piper boia de ardei iute 1 felie toast 1 linguriţă margarina   Mod de preparare: Spălaţi castra­vetele, tăiaţi-l pe lung şi îndepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei linguriţe. Tăiaţi din […]

Supa de fasole rosie cu taitei din legume prajite si usturoi

Supa de fasole cu mujdei

Supa de fasole cu mujdei Ingrediente: 1 cană fasole 1 ceapă 1 linguriţă bulion tăieţei usturoi 1 ceaşcă de iaurt (sau smântână) 1 linguriţă vegeta ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea şi se aruncă prima apă. Se pune la fiert fasolea a doua oară în apă caldă şi în timp ce […]

Supa de rosii cu bulgur si chili

Supă de roşii cu busuioc si parmezan

Supă de roşii cu busuioc si parmezan Ingrediiente: 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 cuttii de roşii (a 850 ml) 400 ml supă 400 g carne tocată de vită 200 g orez 1 găllbenuş sare, piper 1 lingură busuioc tocat mărunt 2 linguri parmezan ras   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o […]

Supa de rosii cu pui si legume

Reteta zilei: Supa de rosii cu pui si legume

Supa de rosii cu pui si legume din: duc de rosii, pui, apa, ulei, ardei, morcov, ceapa, fasole verde, rosii cherry, patrunjel, leustean, cimbru, busuioc, usturoi.   Ingrediente: 800 gr de suc ​​de rosii 400 gr de carne de pui 150 ml de apa 2 linguri de ulei 1 ardei 1 morcov 1 ceapa 1 […]

Cum se prepara supa de fasole neagra

Cum se prepara supa de fasole neagra (video)

O reteta video despre cum se prepara supa de fasole neagra. Ingrediente: 100 g tinned black beans , (in own juice) 3 tbsp olive oil 1 red onion , peeled and sliced 3 garlic cloves , peeled and finely chopped 3 fresh chillies , finely chopped 2 tbsp tomato purée 1 ltr chicken stock 1 […]

Supă-cremă de cartofi cu tarhon

Supa de cartofi cu smantana

Supa de cartofi cu smantana Ingrediente: 400 g cartofi noi o ceapa 2-3 morcovi 1 pâstârnac o lingura unt 100 g smântână sare piper o legătură mărar 1 -2 linguri oţet   Mod de preparare: Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert […]

Supa cu galusti

Supa cu galusti

Supa cu galusti Ingrediente: 4-5 morcovi mari o radacina de patrunjel o telina 1-2 ardei verzi o ceapa 2 catei de usturoi sare un ou 4-5 linguri gris 200 g de branza de vaci 20 g de unt un dovlecel o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă toate rădăcinoase-le şi zarzavaturile, se spală […]

Supă uşoară de legume

Supă uşoară de legume

Supă uşoară de legume Ingrediente: 200 g varză albă 200 g conopidă 1 dovlecel 100 g fasole ver­de 2 roşii 300 g dovleac 2 morcovi verdeaţa de la 2 ţeline 200 g boabe de fasole albă (conservă) 1 l supă sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi desprindeţi conopida […]

Supă cremă de dovleac

Supă cremă de dovleac cu bacon si ghimbir

O reteta de supa crema de dovleac cu bacon si ghimbir din: dovleac, morcov, ghimbir, ceapa, unt, supa, sare, piper, nucsoara, usturoi, smantana, kaizer. Ingrediente: 1 kg dovlec 1 morcov 2 cm ghimbir 1 ceapă 2 linguri unt 1 l supă sare piper nucşoară 1 căţel de usturoi 200 g smântână 12 felii bacon (kaizer) […]

Supa de naut cu chorizo

Supă cu pui şi tăiţei

Supă cu pui şi tăiţei Ingrediente: 1 pui 2 cm ghimbir 1 căţel de usturoi sare 10 boabe de piper 1 linguriţă pastă de roşii legume pentru supă (morcov, ţelină, etc) 1/2 legătură ceapă verde 2 ardei iuţi roşii 100 g paste 3 crenguţe coriandru   Mod de preparare: Acoperiţi puiul cu apă şi fierbeţi-l […]

Supă cu legume şi carnati

Supă cu legume şi carnati

Supă cu legume şi carnati Ingrediente: 500 g cartofi 200 g ţelină 2 morcovi mari 1/2 legătură maghiran 4 linguri ulei 100 g grâu integral 1 linguriţă chimen 1,51 supă 2 tulpini praz 4 cârnaţi (sau crenvurşti) sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi cartofii, ţelina şi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe potrivite. Spălaţi maghiranul şi […]

Supă cu perişoare si usturoi

Supă cu perişoare si usturoi

Supă cu perişoare si usturoi Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei 1 ceapă verde 150 g roşii cherry 250 g carne de porc tocată 2 linguri sherry piper 1,51 supă 2 linguri sos de peşte 2 lin­guri pătrunjel tocat Mod de preparare: Fierbeţi orezul în apă […]

Supa strecurata

Supa strecurata

Supa strecurata din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, varza, cartofi.   Ingrediente: 2 morcovi 2 bucati păstârnac 1-2 bucati pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 1/4 varză albă 4 cartofi sare   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul şi se taie în bucăţi mari. Se pune la fiert cu apă rece şi sare. Apa se socoteşte […]

Supa pasata de dovleac

Supa crema de dovleac cu smantana

Supa crema de dovleac cu smantana Ingrediente: 1 kg dovleac 1 l lapte 2 lingurite cu unt sau margarina 100 g smantana sare seminte de dovleac rumenite cateva crutoane Mod de preparare: Taie dovleacul cubuleţe şi pune-l la fiert la foc mic, acoperit, cu un pahar cu apă, până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar […]

Supă asiatică

Supă asiatică Ingrediente: 200 g paste asiatice pentru supă 1 tulpină de praz 2 cepe roşii 1 ardei iute roşu 1 l supă pătrunjel 2 cm ghimbir 200 g germeni de soia sos de soia 2 linguri fulgi de cocos   Mod de preparare: Supă asiatică: Fierbeţi pastele conform indicaţiilor de pe am­balaj. Tăiaţi prazul […]

Supa a la Provence

Supa a la Provence

Supa a la Provence din: bob, paine, supa, ulei, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 800 g bob 3 felii de paine 5 I de supa de legume (zeama) 1 ceapa 1 lingura de ulei de masline 1 catei de usturoi 2 ramuri de cimbru 2 foi de dafin sare piper   Mod […]

Supa crema de legume

Supa crema de legume, reteta simpla

Supa crema de legume din: morcovi, pastarnac, dovlecei, cartofi, ceapa, smantana, sare, piper, patrunjel, ridichi, paine si unt.   Ingrediente: 2-3 morcovi proaspeti 1 pastarnac 2 dovlecei 2-3 cartofi o ceapa 100-150 g smantana sare piper patrunjel verde 3-4 ridichi 2 felii de paine 30-40 g unt   Mod de preparare: Toate legumele se spala, […]

Supă indiană cu tăieţei de orez

Supa chinezeasca de paste

Supa chinezeasca de paste Ingrediente: 300 g piept de pui 4 cepe verzi 1 lingura de ulei 400 g legurme congelate (amestec asiatic) 1,21 supa 150 g paste (paste chinezesti cu ou) sos soia piper     Mod de preparare: Spalati pieptul de pui bine, cu apa rece. Uscati-l pe un servet de bucatarie, apoi […]

Supa de rosii cu ou

Supa de rosii cu albitura

Supa de rosii cu albitura Ingrediente: 1 borcan rosii in bulion sau pasta de tomate 3-4 linguri 1 morcov 1 patrunjel (radacina si frunze) 1 ceapa 1 albitura 2 oua 1 lingura faina   Mod de preparare: Intr-o oala de 3-4 litri punem la fiert zarzavaturile, apoi se pune pasta sau rosiile, se dau in […]

Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

Supa de asmăţui cu smantana si crutoane

Supa de asmăţui cu smantana si crutoane   Ingrediente: 2-3 legaturi asmatui 1,5 l supa de zarzavat 50 g unt 1 lingura faina 2 oua 3 linguri smantana crutoane de paine prajita Mod de preparare: Se alege asmatuiul, se spala si se taie marunt. Se caleste usor in unt, apoi se adauga faina si se […]