Supa cu legume şi găluşte

Supa cu galuste de mamaliga si boia

Supa cu galuste de mamaliga si boia din: făină de mălai, amidon ali­mentar, ceapă, pătrunjel verde, boia de ardei, ulei, apă, sare.   Ingrediente: 1/2 kg făină de mălai 1 lingură de amidon ali­mentar 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel verde 1 lin­guriţă de boia de ardei 1 lingură de ulei 1 l apă […]

Supă de varză şi cartofi

Supa de varza murata cu cartofi

Supa de varza murata cu cartofi din: cartofi mijlocii, varză murată, făină de grâu integrală, boia de ardei, piper alb, foi de dafin, unt prăjit, apă, sare.   Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 300 g varză murată tăiată mărunt 1 lingură de făină de grâu integrală 1 linguriţă de boia de ardei 1/2 linguriţă (pentru cafea) […]

Supa de cartofi cu iaurt si sofran

Supa de cartofi cu iaurt si sofran din: varză, ceapă, morcov cu tot cu frunze, pătrunjel , pastă de roşii, iaurt, şofran, piper alb, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 250 g varză 1 ceapă 1 morcov cu tot cu frunze 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze 1 lingură de pastă de […]

Supa crema de sparanghel

Supa-crema de sparanghel cu smantana

Supa-crema de sparanghel cu smantana din: apă în care a fiert sparanghel, unt, făină, smântână, ou, sare.   Ingrediente: 1 1/2 l apă în care a fiert sparanghel 50 g unt 2 linguri făină 100 ml smântână 1 gălbenuş de ou sare   Mod de preparare: Se prepară atunci când s-a fiert sparanghel şi se […]

Supa de varza cu carnati

Supa de varza creata cu smantana si usturoi

Supa de varza creata cu smantana si usturoi din: varză creaţă, ulei sau untură, făină, smântână, sare, piper măcinat sau boia, usturoi.   Ingrediente: 400 g varză creaţă 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untura 20 g făină 100 ml smântână sare piper măcinat sau boia 1 căţel usturoi Mod de preparare: Varza creaţă […]

Supa ungureasca de fasole cu orz

Supa ungureasca de fasole cu orz din: fasole uscată, orz, mor­cov, pătrunjel, ardei gras, roşie, chimen măcinat, curcuma, foi de dafin, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 300 ml fasole uscată 2 linguri de orz 1 mor­cov 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze 1 ardei gras 1 roşie 1 linguriţă chimen măcinat […]

Supa de bureti cu smantana

Supa de bureti cu smantana din: bureţi, unt, făină, ceapă, morcovi şi rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, smântână, piper măcinat, orez, sare. Ingrediente: 200 g bureţi 50 g unt 20 g făină 1 ceapă mică 1-2 fire morcovi şi rădăcină de pătrunjel pătrunjel verde 100 ml smântână piper măcinat 40 g orez sare Mod de […]

Supa de grau cu carne de vita

Supa taraneasca cu gulie si fulgi de grau

Supa taraneasca cu gulie si fulgi de grau din: fulgi de grâu, ceapă, gulie, ţelină cu tot cu frunze, morcovi, pătrunjel, chi­men, coriandru, cimbrişor, boia de ardei, ulei, apă, măghiran, sare.   Ingrediente: 2 linguri de fulgi de grâu 1 ceapă 1 gulie mică 1 ţelină mică cu tot cu frunze 2 morcovi 2 fire de […]

Vin de morcov

Supa de caise cu vin alb

Supa de caise cu vin alb din: caise, vin alb, pesmet, zahăr, ou, smântână, crutoane din chifle prăjite. Ingrediente: 1/2 kg caise 200 g vin alb 2 linguri pesmet 100 g zahăr 1 ou întreg 100 ml smântână crutoane din chifle prăjite     Mod de preparare: Se curăţă 1/4 kg caise. Se taie felii, se călesc […]

Supa de legume cu taitei

Supa de legume cu chimen si patrunjel

Supa de legume cu chimen si patrunjel din: zarzavat pentru supă, ceapă, oase pentru supă, grăsime, făină, boia, ciuperci, mazăre verde, fasole verde, conopidă, sare, piper boabe, chimen, pătrunjel verde, foaie dafin, ardei, roşie, cub concentrat de supă. Ingrediente: 1 legătură zarzavat pentru supă 1 linguriţă ceapă rasă 300 g oase pentru supă 1 lingură grăsime […]

Supă picantă de ciuperci

Supa picanta de ciuperci cu smantana

Supa picanta de ciuperci cu smantana din: ciuperci, ceapă, ulei, smântână, făină, sare, foi de dafin, coajă de lămâie, oţet. Ingrediente: 250 g ciuperci 1 ceapă mică 1 lingură de ulei 100 ml smântână 1 lingură de făină sare 2-3 foi de dafin 2 bucăţi de coajă de lămâie oţet   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt […]

Supa de chimen

Supa de chimen cu boia de ardei

Supa de chimen cu boia de ardei din: ulei sau unt, făină, cub de supă, sare, chimen, boia de ardei, chiflă, ulei.   Ingrediente: 2 linguri de ulei sau 50 g unt 1 lingură de făină 1 cub de supa sare 1 linguriţă (pentru cafea) de chimen 1 vârf de cuţit de boia de ardei 1 chiflă 3 […]

Supa de zarzavat cu orez si boia de ardei

Supa de zarzavat cu orez si boia de ardei din: zarzavat, unt, făină, ceapă,boia de ardei, orez, smântână, sare.   Ingrediente: 200 g zarzavat 40 g unt 30 g făină 1 lingură de ceapă dată prin râzătoare 1 linguriţă de boia de ardei 50 g orez 100 ml smântână sare Mod de preparare: Supa de […]

Supa de patrunjel cu smantana si ou

Supa de patrunjel cu smantana si ou din: unt, făină, pătrunjel verde, cuburi de supă, smântână, ou. Ingrediente: unt cât o nucă 1 lingură cu vârf de făină 1 legătură de pătrunjel verde 2 cuburi de supă 100 ml smântâna 1 gălbenuş de ou     Mod de preparare: Din unt şi făină se face un […]

Supa de cartofi cu untura si boia

Supa de cartofi cu untura si boia din: cartofi, untură, făină, boia de ardei, smântână, unt, ceapă, sare.   Ingrediente: 1/2 kg cartofi 50 g untură 40 g făină 1 vârf de cuţit de boia de ardei 200 ml smântână 30 g unt pu­ţină ceapă 1 linguriţă de sare   Mod de preparare: Supa de […]

Supa de rosii cu rozmarin si busuioc

Supa de rosii cu rozmarin si busuioc

Supa de rosii cu rozmarin si busuioc din: roşii, suc de lămâie, zahăr, frişcă, sare, piper alb măcinat, rozmarin, busuioc, orez fiert. Ingrediente: 1 kg roşii sucul de la 1/2 lămâie 1-2 linguriţe de zahăr 100 ml frişcă sare piper alb măcinat rozmarin busuioc 50 g orez fiert Mod de preparare: Roşiile se spală, se […]

Cremă de lapte

Supa-crema de telina cu smantana si ceapa rosie

Supa-crema de telina cu smantana si ceapa rosie din: ţelină, ceapă roşie, cub de supa sau supă fiartă pe oase, smântână, ou, sare. Ingrediente: 1/2 kg ţelină 1/2 de ceapă roşie 1 cub de supa sau 1 l supă fiartă pe oase 100 ml smântână 1 ou sare Mod de preparare: Ţelina se curăţă în strat subţiri, […]

Supa de fulgi de ovaz cu zarzavat

Supa de fulgi de ovaz cu zarzavat din: fulgi de ovăz, amestec de zarza­vat, ulei, pătrunjel verde, şofran, apă, sare. Ingrediente: 100 g fulgi de ovăz 250 amestec de zarza­vat 1 lingură de ulei 1 legătură de pătrunjel verde 1 lin­guriţă (pentru cafea) de şofran 1 l apă sare       Mod de preparare: […]

Supa de orez cu smantana si boia de ardei

Supa de orez cu smantana si boia de ardei din: orez, untură, boia de ardei, smântână, ou, sare.   Ingrediente: 50 g orez 20 g untură 1 vârf de cuţit de boia de ardei 100 ml smântână 1 gălbenuş de ou sare Mod de preparare: Supa de orez cu smantana si boia de ardei: Orezul se prăjeşte în […]

Supa de porumb cu iaurt si curry

Supa de porumb cu iaurt si curry din: boabe de porumb alb, fă­ină de porumb, ceapă, iaurt, curry, piper alb, ghimbir, şofran, pastă de ardei, pătrunjel verde, apă, sare.   Ingrediente: 250 g boabe de porumb alb 1 lingură de fă­ină de porumb 1 ceapă 200 ml iaurt 1 linguriţă de curry 1 linguriţă (pentru […]

Supă de mazăre galbenă cu broccoli

Supa de mazare galbena

Supa de mazare galbena din: mazăre, ulei, făină, sare. Ingrediente: 200 g mazăre 1 lingură de ulei 1 lingură de făină sare       Mod de preprare: Mazărea se spală şi se fierbe într-un litru de apă. Se trece prin sită. Se pregăteşte un rântaş de culoare deschisă, la care se adaugă mazărea pisată […]

Supa de legume cu ciuperci

Supa rece de legume cu ceapa verde

Supa rece de legume cu ceapa verde din: ulei, ceapă roşie, usturoi, ardei gras, castravete, roşii, sare, piper măcinat, zahăr, oţet, făină, ceapă verde. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapă mare roşie 1 căţel de usturoi 1 ardei gras 1 castravete 600 g de roşii sare piper măcinat puţin zahăr oţet Pentru servit: 4-5 […]

Supa de usturoi cu fulgi de secara si ghimbir

Supa de usturoi cu fulgi de secara si ghimbir din: usturoi, pătrunjel verde, iaurt, zarzavat măcinat, fulgi de secară, făină de secară, ghimbir, piper cayenne, ulei, apă, sare. Secara este o cereală versatilă și valoroasă, cu multiple utilizări și beneficii pentru sănătate, fiind o componentă importantă a dietei și agriculturii în multe regiuni ale lumii. […]

Supă cu paste

Supa de dovlecel cu marar si ghimbir

Supa de dovlecel cu marar si ghimbir din: dovlecei zucchini, mărar verde, iaurt, făină de grâu integrală, unt prăjit, se­minţe de muştar măcinate, ghimbir, apă, sare. Ingrediente: 300 g dovlecei zucchini 1 legătură de mărar verde 200 ml iaurt 1 lingură de făină de grâu integrală 1 linguriţă de unt prăjit 1 linguriţă de se­minţe […]

Supa de ciuperci cu smantana si boia

Supa de ciuperci cu smantana si boia din: ciuperci, unt sau ulei, ceapă, boia de ardei dulce, pătrunjel ver­de, făină, smântână, sare,  piper, ardei iute.   Ingrediente: 200 g ciuperci 50 g unt sau ulei 50 g ceapă 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 legătgră de pătrunjel ver­de 2 linguri de făină 200 ml smântână […]

Supa Prier

Supa de piersici cu vin alb

Supa de piersici cu vin alb din: piersici, lămâie, zahăr, vin alb, smântână, făină, ou, sare. Ingredienete: 500 g piersici 1 lămâie 50-100 g zahăr 200 ml vin alb 200 ml smântână 10 g făină 1 gălbenuş de ou 1 vârf de cuţit de sare   Mod de preparare: Curăţăm piersicile de coajă, scoatem sâmburii, […]

Supa delicioasa de caise cu chefir

Supa delicioasa de caise cu chefir din: caise coapte, zahăr praf, chefir sau iaurt, lapte.   Ingrediente: 500 g caise coapte, moi 2-3 linguri de zahăr praf, după gust 400 ml chefir sau iaurt 300 ml lapte   Mod de preparare: Supa delicioasa de caise cu chefir: Caisele se spală, li se scot sâmburii şi […]

Supa de prune cu scortisoara

Supa de prune cu scortisoara din: prune, smântână, făină, scorţişoară, zahăr cubic, sare.   Ingrediente: 1/2 kg prune 100 ml smântână 1 lingură cu vârf de făină 1 linguriţă (pentru cafea) de scorţişoară mă­cinată 3 bucăţi de zahăr cubic sare după gust     Mod de preparare Supa de prune cu scortisoara: Prunele coapte, spălatel fără […]

Gazpacho energizant cu legume si sos tabasco

Gazpacho energizant cu legume si sos tabasco din: roşii decojite, usturoi, ardei graşi, castravete, tulpine de ţeline (apio), ulei, otet din vin rosu, sare de mare, piper negru, sos tabasco, ardei iute roşu.   Ingrediente: 5 ceşti cu roşii decojite 4-5 căţei de usturoi 2 ardei graşi 1 castravete 2 tulpine de ţeline (apio) 4 linguri ulei 2 linguri oţet […]

Minestrone delicios

Minestrone delicios din: fasole alba, napi, morcovi, praz, varza dulce, fasole verde, spaghetti, rosii, ceapa, cuisoare, usturoi, busuioc, costita, sare si piper.     Ingrediente: 300 g fasole albă 100 g napi 150 g morcovi din soiul carote 200 g praz (partea albă) 1/4 de varză dulce 150 g fasole verde 80 g spaghetti 200 […]

Consomeu cu găluşte de şuncă

Consomme Celestine

Consomme Celestine din: supa degresata, unt, oua, lapte, faina, nucsoara, patrunjel, marar, tarhon, asmăţui, sare si piper. Ingrediente: 2 l supă degresată 60 g unt 2 ouă 35 cl lapte 160 g făină 1 vârf de cuţit de nucşoară pătrunjel mărar tarhon asmăţui sare piper   Mod de preparare: Cerneţi făina într-un castron şi faceţi-i […]

Supa cu morcov, linte si ghimbir

Supa cu morcov, linte si ghimbir din: unt, ulei de floarea-soarelui, ceapă, usturoi, ghimbir, morcovi, chimen, garam maşala, supă de legume, linte roşie, pâine prăjită.     Ingrediente: 10 g unt şi 10 ml ulei de floarea-soarelui 1 ceapă mică, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, zdrobit 5 g ghimbir ras 400 g morcovi decojiţi, raşi 5 g chimen măcinat 15 g garam maşala […]