Supă uşoară de mazăre

Supă uşoară de mazăre din: mazare, faina, unt, apa, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20 g făină 20 g unt 1,25 litru apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze pătrunjel Mod de preparare: curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din unt şi […]

Supă de soia

Supa de soia din: boabe de soia, germeni de soia, lapte de soia, supa de pasare, lapte de cocos, tofu, rosii, ghimbir, ceapa, usturoi, curry, ulei de masline, frunze de coriandru, busuioc si frunze de menta. Ingrediente: 100 g de boabe de soia germeni de soia 500 ml lapte de soia 250 supă de pasăre […]

Supa de ridichii

Supa de ridichii din: ceapa, unt, faina, supa de legume, ridichi, sare, nucsoara si smantana. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri de unt 40 g faina 750 ml supa de legume 2 legaturi de ridichi cu tot cu partea verde sare nucsoara 200 ml smantana   Mod de preparare: curăţă ceapa şi se toacă mărunt. topesc […]

Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita si crema de branza

Supa de ceapa cu paine prajita si crema de branza din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare de mare, piper, zahar brun, cimbru, faina, supa de vita, paine, parmezan, branza cheddar si branza gruyere.   Ingrediente: 90g unt nesărat 20ml ulei de măsline 1 kg ceapa , decojita şi tăiata felii subţiri 2 căţei […]

Supa de morcovi la pahar

Supa de morcovi la pahar din: morcovi, ceapa rosie, telina, rosii, smantana, ghimbir, sare si boabe de piper. Ingrediente: 500 g morcovi 1 ceapa rosie 1 telina 3 rosii 150 g smantana 1/2 lingurita cu ghimbir ras sare boabe de piper   Mod de preparare: Curăţă legumele, taie-le în cubuleţe şi pune-le la fiert în […]

Supa de ardei

Supa de ardei din: ardei grasi, ceapa, usturoi, faina, suc de rosii si sare. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ardei grasi galben 1 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura faina 750 ml suc de rosii sare   Mod de preparare: Supa de ardei: Tăiaţi ardeii în jumătăţi, curăţaţi-i de seminţe şi cotoare şi puneti-i […]

Bouillabaise de spanac

Bouillabaise de spanac din: ulei de masline, ceapa, fenicul, cartofi, usturoi, sofran, supa de pui, vin alb sec, frunze de spanac, oua, sare si piper.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 1 bucata de fenicul, taiat in cubulete, plus tulpina 400 g de cartofi noi, taiati cuburi 4 catei de […]

Supa de cartofi cu rosii

Supa de cartofi cu rosii din: cartofi, rosii, ceapa, morcov, ulei de masline, zahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 6 rosii 1 ceapa mare 1 morcov 1 lingura ulei de masline 1 lingurita zahar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Supa de cartofi cu rosii: Tocaţi mărunt ceapa şi mor­covul, […]

supe

Supă ardelenească de agrişe

Supa ardeleneasca de agrise din: agrise, ceapa, morcov, telina, patrunjel, orez, smantana, galbenus, unt, patrunjel verde si sare.   Ingrediente: 300 g agrise 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 1 patrunjel 1 lingura cu varf de orez 2 linguri smantana 1 galbenus 25 g unt patrunjel verde sare   Mod de preparare Supă ardelenească […]

Supă de ceapă verde

Supa de ceapa verde din: ceapa verde, cartofi, supa de pui, lapte, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 12 cepe verzi 3 cartofi de mărime medie, tăiaţi bucăţi 4 ceşti cu supă de pui 3/4 ceaşcă cu lapte 1 lingură cu unt 1/2 linguriţă cu sare 1/4 linguriţă cu piper alb   Mod de preparare: […]

Supa crema combinata

Supa crema combinata din: mazare, spanac, ceapa, oase, salata verde, cartofi, lapte, unt, telina, patrunjel, morcovi, pastarnac, oua, orez si sare. Este o supă bogată în vitamine şi hrănitoare. Ingrediente: 500 g mazare 100 g spanac 100 g ceapa 800 g oase 100 g salata verde 100 g cartofi 200 ml lapte 100 g unt […]

Supă salsa

Supa salsa din: rosii, ceapa rosie, usturoi, zahar, suc de lime, coriandru si chipsuri. Ingrediente: 5 roşii coapte (aproximativ 300g), tăiate în bucăţi 1 ceapă mică roşie, tocată 1 căţel de usturoi, tocat ½ linguriţă de zahăr sucul de la 1 lime 1 mână de coriandru, tocat chipsuri tortilla, pentru servit   Mod de preparare: […]

Supa de cartofi si praz cu crutoane

Reteta zilei: Supa de cartofi si praz cu crutoane

Supa de cartofi si praz cu crutoane din: praz, unt, ceapa, usturoi, usturoi, supa de pui, cartofi, sare, piper, nucsoara, arpagic, paine si ulei de masline.     Ingrediente: 3 bucati de praz, numai partea alba 60 g unt nesărat 1 ceapa mica, alba, fin feliata 1-2 catei de usturoi, tocat marunt 1,5 litri supa […]

Supa crema de avocado

Reteta zilei: Supa crema de avocado

O reteta de supa crema de avocado din: avocado, smantana, lapte, sare, suc de lamaie, ulei de masline, praz, ardei, piper si usturoi.   Ingrediente: 3 avocado coapte 1/2 ceasca smantana 1 cana de lapte sare suc de 1/2 lamaie ulei de măsline 1 praz 1 ardei piper 4 catei de usturoi   Mod de […]

Supă mediteraneeană cu legume călite

Supă mediteraneeană cu legume călite din: ulei de masline, usturoi, cartofi, ardei, rozmarin, dovlecel, ceapa rosie, suc de morcovi, rosii, tarhon verde si apa. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 5 catei de usturoi curatati 350 g cartofi descojiti taiati in cubulete de 1 cm 1 ardei (1 verde si 1 galben) taiati in patratele […]

Supa de legume cu taitei

Supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel, telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei. Ingrediente: 2 morcovi o legătură ceapă verde un dovlecel o rădăcină ţelină mică + frunze o rădăcină pătrunjel 2 roşii mari 2 ardei o legătură mărar 2-3 linguriţe ulei sare piper negru măcinat 200 g […]

Supă cu sparanghel şi brânză

Supa cu sparanghel si branza din: ceapa, ulei, faina, sparanghel, lapte, supa de pui, cartofi, usturoi, branza cedar si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 4 linguriţe cu ulei 3 linguri cu făină 2 ceşti cu sparanghel, tăiat bucăţi micicups 2 ceşti cu lapte 2 ceşti cu supă de pui 2 cartofi tăiaţi cubuleţe 2 căţei de […]

Supă de cartofi cu ridichii

Supă de cartofi cu ridichii din: cartofi, ulei, supa de pui, smantana, sare, ridichi, unt si naturel. Ingrediente: 500 g cartofi 3 linguri ulei 1 l supa de pui sau de legume 200 ml smantana sare 2 legaturi ridichi 40 g unt 2 linguri nasturel pentru decor   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă […]

Supă cu paste, verdeţuri si năut

Supa cu paste, verdeturi si naut din: naut, ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, rosii in bulion, paste, parmezan, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 400 g naut inmuiat: 12 ore in apa cu sare 1 ceapa 2 morcovi 1/2 telina 2 linguri ulei de masline 400 ml rosii in bulion 100 g paste (melci sau […]

Supa crema de sparanghel cu dovlecel

Supa crema de sparanghel cu dovlecel din: sparanghel, patrunjel, dovlecel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 fire de sparanghel 1 patrunjel radacina 1 dovlecel sare piper ulei   Mod de preparare: spala sparanghelul si se taie bucatele. Patrunjelul si dovlecelul se decojesc si se taie rondele. pun toate legumele la fiert, intr-un litru de apa […]

Supa de fasole rosie cu bulete de orez

Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orez

Supa de fasole rosie cu bulete de orez din: faina de orez, apa, fasole rosie, si zahar. Fasolea roșie este bogată în proteine și fibre alimentare, care pot contribui la menținerea sănătății digestive și la menținerea senzației de sațietate. De asemenea, conține vitamine și minerale esențiale precum vitamina B1 (tiamină), vitamina B2 (riboflavină), vitamina B3 […]

Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan

Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan din: salata verde, unt, ceapa, mazare, pesto de busuioc, legume si parmezan. Ingrediente: 1 capatana salata verde 40 g unt 1 ceapa 500 g boabe de mazare congelate 3 linguri pesto de busuioc 1 l supa de legume fierbinte crutoane: 50 g parmezan   Mod de preparare: […]

Supa-crema de roşii

Supa-crema de roşii

Supa-crema de roşii: Fie că se folosesc pentru a prepara un consomme limpede fie o supă gazpacho, roşiile se potrivesc perfect cu supele de vară reci. Dar când vine toamna şi serile sunt mai răcoroase, roşiile devin ingredientul principal al unei delicioase supe-cremă. Roşiile trebuie curăţate de pielită şi de seminţe, astfel încât supa să […]

Supă-cremă de ciuperci

Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci

Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci: Ciupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor. In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază pentru o mulţime de alte reţete, de […]

Supă-cremă de ţelina

Supă-cremă de ţelina

Supă-cremă de ţelina – Ţelina, ceapa şi morcovii constituie aromele de bază ale multor supe; francezii au un termen special pentru acest trio: mirepoix. Totuşi ele sunt rareori protagonistele unui fel de mâncare. O excepţie fericită o constituie această supa-crema de ţelina. Ea se prepară foarte simplu. Intâi se călesc în unt ceapa şi ţelina […]

Supă de castraveţi cu iaurt

Supă de castraveţi cu iaurt

Supă de castraveţi cu iaurt – Din Balcani în Orientul Mijlociu şi mai departe, în întreaga Indie, supa de castraveţi cu iaurt, servită rece, este apreciată de toată lumea. Această supă candidează, alături de supa spaniolă numită gazpacho, la titlul de cea mai bună supă pe timp de vară. Cea mai cunoscută variantă este supa […]

Cum se prepara supa de morcovi cu coriandru

Cum se prepara supa de morcovi cu coriandru (video)

Cum se prepara supa de morcovi cu coriandru. Această supă este nu doar plină de vitamine și antioxidanți, dar și ușor de preparat, fiind ideală pentru un prânz sau o cină rapidă. Ingrediente 500 g morcovi, curățați și tăiați în felii 1 ceapă medie, tocată 2 căței de usturoi, tocați mărunt 1 cartof mediu, curățat […]

Consomme

Consomme – Un consomme perfect trebuie să fie limpede, aromat şi să nu aibă nici un strop de grăsime. Nu este de mirare că această supă clasică franţuzească este considerată o piatră de încercare pentru orice bucătar. Consomme se prepară astfel: într-o oală plină cu supă de vită făcută în casă se adaugă carne de […]

Supa de rosii cu nuci sau migdale

Supa de rosii cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere, migdale, suc de morcovi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine coapte 2 catei de usturoi 1 lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200 ml suc de morcovi proaspat stros sare piper   Mod de preparare: Maruntit rosiile cu ajutorul unui blender. Nu trebuie […]

Cum se prepara supa crema de ciuperci

Cum se prepara supa crema de ciuperci – Supă cremă de ciuperci este un preparat rafinat, plin de arome intense și textură catifelată. Această supă se bucură de popularitate datorită simplității sale, dar și datorită gustului bogat oferit de ciuperci.   Ingrediente 500 g ciuperci proaspete (champignon, pleurotus sau o combinație) 1 ceapă medie, tocată […]

Supa de andive cu iaurt

Supa de andive cu iaurt din: suc de morcovi, iaurt, andive, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 ml suc de morcovi 300 ml iaurt natual sau chefir 2 andive mai mari 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron sucul proaspăt stors de morcovi şi iaurtul […]

Supă de legume şi ghimbir

Supă de legume şi ghimbir – o alegere perfectă pentru o masă ușoară și sănătoasă, plină de arome. Ghimbirul adaugă o notă picantă și revigorantă, iar combinația cu legumele face ca această supă să fie nu doar delicioasă, dar și hrănitoare. Este ideală pentru o zi rece de iarnă sau ca aperitiv într-o masă festivă. […]