Cremă de fasole neagră şi şofran

Crema de fasole neagra si sofran din: fasole neagra, orez, parmezan, smantana, supa de carne, hasma, sofran, morcov, tulpina de telina, gulie, rosii, vin alb, vin rosu, usturoi, rozmarin, cerneala de sepie, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g fasole neagră 40 g orez 25 g parmezan ras 5 cl smântână 11 […]

Cremă delicioasă de sparanghel

Cremă delicioasă de sparanghel din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, galbenus, smantana, paine de toast si sare. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 60 g unt 1 linguriţă de făină 2 l supă de legume 1 gălbenuş 2 linguri de smântână 2 felii de pâine de toast sare   Mod de preparare: Treceţi sparanghelul […]

Patlagele murate la borcan

Supă-cremă de pătlăgele verzi

O reteta de supa crema de patlagele verzi din: patlagele, usturoi, zahar, branza, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper.   Ingrediente: 1 kg pătlăgele verzi 2 cătei de usturoi proaspăt 1 lingură de zahăr 1 l supă de legume 200 g brânză nouă 1 dl smântână lichidă 20 frunzuliţe de busuioc 6-8 inflorescenţe […]

Supa deasa de naut cu cereale si legume

Supă de năut cu ciuperci

O reteta de supa de naut cu ciuperci din: naut uscat, manatarci, pancetta, rosii, usturoi, ceapa alba, telina, rozmarin, maghiran, cimbrisor, patrunjel, vin alb sec, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 300 g năut uscat 300 g mânătărci proaspete 50 g pancetta 4 roşii lunguieţe 2 căţei de usturoi […]

Consomé de vita

Consomme de legume cu gogoşele

O reteta delicioasa de consomme de legume cu gogosele din: supa de carne, morcovi, praz, telina, salata verde, unt, faina, oua, parmezan si sare. Ingrediente: 21 supă limpede de carne 2 morcovi 2 fire de praz 2 tulpini de ţelină 5 frunze de salată verde 50 g unt 150 g făină, cernută 3 ouă 50 […]

Supă deasă de legume şi orz

Supa deasa de legume si orz din: orz, ceapa, mazare, bob, fasolica verde, cartofi rosii, portocala, fenicul, seminte de fenicul, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g orz perlat 4 cepe 300 g mazăre decorticată 300 g bob 200 g fasolică verde 10 morcovi mititel 2 cartofi roşii 1 tulpină […]

Supa deasa de grau dur si cartofi

Supă deasă de orz şi sfeclă

Supa deasa de orz si sfecla din: orz, sfecla, unt, panceta, supa de legume, praz, cartofi, pasta de rosii, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 200 g orz perlat 350 g sfeclă 30 g unt 50 g pancetta afumată, într-o singură felie 1,21 supă de legume 1 praz 1 cartof 1 […]

Supa deasa de varza si ardei gras

Supa deasa de varza si ardei gras

Supa deasa de varza si ardei gras din: paste, varza, ardei gras, ardei iute, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 120 g paste (macaroane) 1 varză mică 1 ardei gras gaiben, mic 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 1 l supă de legume ulei extravirgin de măsline sare   […]

Supa de rosii cu paine

Supa de rosii cu paine

Supa de rosii cu paine din: ulei de masline, ceapa, ardei iute rosu, usturoi, cimbru, rosii, bulion de legume, zahar, paine veche, zahar, otet balsamic, busuioc, sare si piper negru. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 150 g ceapă tocată 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tocat 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură […]

Supa de conopida si broccoli cu branza

Supa de conopida si broccoli cu branza

Supa de conopida si broccoli cu branza din: broccoli, conopida, esalota, bulion de legume, lapte degresat, paste, branza cedar, chives, sare, piper negru si nucsoara. Ingrediente: 250 g broccoli, rupt în bucheţele 250 g conopidă, ruptă în bucheţele 1 eşalotă sau 50 g ceapă tocată 600 ml bulion de legume 300 ml lapte degresat 40 […]

Supa de mazare cu paine prajita

Supa de mazare cu paine prajita – o rețetă clasică, ideală pentru zilele răcoroase sau când dorești o masă rapidă și reconfortantă. Mazărea, bogată în proteine și fibre, adaugă un gust dulce și cremos supei, în timp ce pâinea prăjită oferă o textură crocantă, completând perfect preparatul. Ingrediente Pentru supă: 500 g mazăre verde (proaspătă […]

Supă de mazăre boabe

Iei: 200 g de mazăre, 250 g de cartofi, două carote, doi prăji, două cepe, puţină foaie de dafin, puţin cimbru, o felie de pâine groasă cu multă coajă. Pui mazărea în doi litri de apă şi laşi să fiarbă o oră şi jumătate. In timpul acesta, rumeneşti în puţin untdelemn ceapa, apoi o adaugi […]

Supa de vin cu crutoane

Supa de vin cu crutoane din: vinr, ciorba, sare, piper, alune, zahar, galbenus, smantana si crutoane. Ingrediente: 1/4 1 vin 1/2 l de ciorbă tare sare piper alună indiană puţin zahăr 1 gălbenuş 1/8 l smântână 4 linguri de crutoane     Mod de preparare: Supa de vin cu crutoane: Intr-un vas fierbem o supă […]

Supa de usturoi cu lapte si smantana

Reteta zilei: Supa de usturoi cu lapte si smantana

O reteta delicioasa de supa de usturoi cu lapte si smantana din: usturoi, morcovi, cartofi, ceapa, paine, unt, lapte, smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 100 gr morcovi 100 gr ceapă 200 gr cartofi 4 felii de pâine 50 gr unt 300 ml lapte 100 gr smântână 1/2 legătură de pătrunjel 20 […]

Supa de creier de vitel

Supa de creier de vitel din: creier de vita, radacina de telina, morcovi, patrunjel si smantana. Ingrediente: 1/2 creier de viţel 2 rădăcini de ţelină 2 morcovi 1 legătură de pătrunjel 2 ceşcuţe de smântână   Mod de preparare: Supa de creier de vitel: Fierbem morcovii şi pătrunjelul. Adăugăm creierul de viţel, mai fierbem 2-3 […]

Supa de bere cu scortisoara

Reteta zilei: Supa de bere cu scortisoara

O reteta absolut delicioasa de supa de bere cu scortisoara din: bere, paine toast, faina, unt, smantana, zahar, patrunjel, scortisoara, piper si sare. Mod de preparare: 1 l bere 200 gr pâine toast 70 gr faină 50 gr unt 100 gr smântână 30 gr zahăr 2 fire de pătrunjel 2 gr scorţişoară 4 beţişoare de […]

retete

Supa crema de fetica cu ciuperci

O reteta simpla si gustoasa de supa crema de fetica cu ciuperci din: fetica, ceapa, hasmaţuchi, zahar pudra, supa de pui, smantana, ciuperci, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g de fetică (salata mielului) 3 cepe 1 legătură de hasmaţuchi 2 linguriţe de zahăr pudră 750 ml supă de pui 250 ml smântână […]

retete

Supa de legume cu cimbru

O reteta delicioasa de supa de legume cu cimbru din: ceapa, ardei gras, dovlecei, patrunjel, telina, morcov, orez, rosie, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, piper, iaurt si patrunjel. Ingrediente: o ceapă un ardei gras doi dovlecei o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un morcov 3 linguri cu orez o roşie o lingură […]

Supa crema de loboda verde

Supa crema de loboda verde din: loboda verde, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper alb, faina si ulei.   Ingrediente: un kilogram loboda verde 2 legaturi ceapa verde o legatura patrunjel 2 legaturi marar sare un praf piper alb 2 lingurite faina 2 lingurite ulei     Mod de preparare: Se alege loboda, se rup […]

Supă de mere cu taiteti

Supă de mere cu taiteti din: mere acrisoare, faina, smantana, taitei, zahar, sare. Ingrediente: 2 mere acrişoare 1/2 linguriţă de făină 1 lingură de smân­tână 1 lingură tăiţei (fi­dea) 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Supă de mere cu taiteti: Cureţi mere­le, le tai felii şi le fierbi în circa 400 ml de […]

Supa de iaurt cu castravete si nuci

Supa de iaurt cu castravete si nuci din: iaurt, nuci, lapte, sare, ulei si marar. Ingrediente: 750 g iaurt o jumătate de ceaşcă de lapte un castravete crud 10 nuci sare 3 linguri de ulei mărar   Mod de preparare: Supa de iaurt cu castravete si nuci: Se diluează iaurtul cu laptele într-un castron. Se […]

Supa crema de sfecla cu unt

Supa crema de sfecla cu unt

Ingrediente: o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de supă de legume sare piper negru smântână   Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe jumă­tate, se descojeşte şi se rade. Ţeli­na crudă se dă şi ea pe râzătoare. Se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă şi se lasă 20 […]

Supa sanatoasa de legume

Supa sanatoasa de legume Ingrediente: două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru copt o jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau morcovi) o conservă de supă de legume (1.300 g)     Mod de preparare: Supa sanatoasa de legume: Se sotează merele şi ceapa presărate cu condimente […]

Supa de ciuperci cu smantana

Supa cu ciuperci – usor de preparat

Supa cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, salata verde, usturoi, frunza de dafin, paste, ulei, patrunjel, sare, lamaie, piper, smantana, ardei.   Ingrediente: două cepe 500 g ciuperci o salată verde doi căţei de usturoi o frunză de dafin 100 g paste mici 75 ml ulei de floarea-soarelui pătrunjel o lămâie sare piper smântână ardei iute […]

Supa de dovlecel cu marar

Supa de dovlecel cu marar

Supa de dovlecel cu marar din: dovlecei, ardei gras, lapte, faina, marar, boia, ulei, sare. Poate iti place si: Supa cu dovlecel, morcov si salam Supa de dovlecel cu paste Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ardei gras 1 cană lapte 2 linguri făină 1 legătură mărar 1 linguriţă boia dulce ulei sare   Mod de […]

Supa crema de legume cu crutoane

Supa crema de legume cu crutoane, telina, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, cartofi, lapte, frunze de telina si sare. Ingrediente: 200 g telină (rădăcină) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 2 cepe 200 g cartofi 400 ml lapte 2 frunze de telină sare   Mod de preparare: Supa crema de legume cu crutoane: Curăţaţi […]

Supă de legume cu busuioc si ardei iute

Supă de legume cu busuioc si ardei iute din: dovlecei, ciuperci, fasole verde, porumb baby, rosii, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de masline, busuioc si ardei iute. Ingrediente: doi dovlecei 500 g dovleac de plăcintă 300 g ciuperci 200 g fasole verde 200 g porumb baby 4 roşii […]

Supa dulce de legume

Supa dulce de legume Ingrediente: două cepe doi morcovi o ţelină 300 g mazăre un ardei gras ardei iute o frunză de dafin 3 fire de mărar 3 fire de pătrunjel un fir de ţelină o linguriţă de pudră de curry sare piper ulei de măsline verdeaţă tocată smântână crutoane   Mod de preparare: Supa […]

Supa de gogosari la otet cu taietei

Supa de gogosari la otet cu taietei din: gogosari in otet, taitei, morcov, bulion, patrunjel, boia, sare, piper. Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel boia sare piper   Mod de preparare: Supa de gogosari la otet cu taietei: Cureţi morcovul, îl tai bucăţi şi-l pui […]

Supa de legume de iarna

Supa de legume de iarna din: morcovi, telina, pastarnac, ceapa, patrunjel, praz, sare, suc de rosii, untdelemn, piper.   Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn piper   Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala […]

Supa rece de rosii

Supa de rosii cu cartofi

Supa de rosii cu cartofi din: cartofi, morcovi, telina, ulei de masline, sare, piper, concentrat, suc de rosii, paine, unt, usturoi, sos iute.   Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4 linguri ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume 1/2 l suc de rosii 4 […]

Supa cu broccoli si cascaval

Supa cu broccoli si cascaval din: broccoli, ceapa, unt, cascaval, sare, piper, piper, nucsoara, smantana, ulei, paine. Ingrediente : 500 g broccoli 2 cepe 1-2 linguri unt 3/4 l zeama concentrata de legume 200 g cascaval sare piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1 varf de cutit nucsoara 1/2 pahar smantana 2-3 […]