Supă crema de legume cu chimen

Supă crema de legume cu chimen

Supă crema de legume cu chimen din: morcov, ceapa, radacina de patrunjel, chimen, ulei, faina, vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 linguriţă de chimen 2 linguri de ulei 1 lingură de făină 1 pahar de vin roşu sare piper   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile, tai ceapa […]

Supă de măcriş cu salată

Supă de măcriş cu salată

Supă de măcriş cu salată Ingrediente: 2 l apă 125 g măcriş 250 g salată verde câteva fire de ceapă 1 lingură făină ulei sare mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli verdeţurile, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei. Când sunt moi pre­sari făină şi pui apă puţin câte puţin. Laşi […]

Supă-cremă de spanac cu brânză cu mucegai

Supă de spanac, urzici si salată

Supă de spanac, urzici si salată Ingrediente: 300 g spanac o mână de urzici 1 salată 1 ceapă unt sau margarină condimente sare piper 80 g smântână crutoane de pâine 2-3 ouă   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl tai mărunt împreună cu urzicile şi salata. Apoi toci mărunt ceapa şi o căleşti […]

Supă de mazare cu găluşte din făină

Supă de mazare cu găluşte din făină

O reteta de supa de mazare cu galuste din faina din: mazare, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ulei, sare si condimente. Ingrediente: 250 g mazăre 1 ceapă mijlocie 1 morcov mai mare sau 2 mai mici 1 pătrunjel 1 păstârnac şi 1 ţelină (cu tot cu frunze) ulei sare şi condimente după gust.     […]

Supa ardeleneasca de cartofi

Supa ardeleneasca de cartofi  Ingrediente: 5 cartofi 2 morcovi 2 cepe potrivite 1 legătură de pătrunjel ver­de 3 linguriţe faină 1 linguriţă boia 100 ml ulei 2 linguri de bulion 250 g smântână sare   Mod de preparare: Morcovii şi cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai cubuleţe. Ii pui apoi la fiert în […]

Supă crema de legume cu chimen

Supa – crema de legume la rece

Supa – crema de legume la rece din: ceapa, dovlecei, ardei grasi, usturoi, rosii, frunze de telina, ulei, otet de mere, piper, paine, condimente.   Ingrediente: 1 ceapă mare 2 dovlecei 2 ardei graşi 3-4 căţei de usturoi 8 roşii frunze de ţelină 4 linguri de ulei 1 lingură oţet de mere piper 4 felii […]

Supa de mazare cu somon afumat si crutoane

Supa-crema de mazare cu crutoane

Supa-crema de mazare cu crutoane Ingrediente: 1 kg mazăre nouă 1 legătură mărar verde 1 ceapă sare 3 linguri smântână 50 g unt 3 l apă crutoane   Mod de preparare: Mazărea şi ceapa tocată le pui să fiarbă în apă rece cu sare. După ce au fiert, le treci prin sită şi amesteci pasta […]

Supă de gulii cu crutoane

Supa-crema de cartofi si praz

Supa-crema de cartofi si praz din: praz, morcov, cartofi, patrunjel, unt, cascaval, crutoane, sare. Ingrediente: 1/2 kg praz 1 mor­cov mic 1/2 kg cartofi pătrunjel verde tocat 50 g unt 50 g caşcaval ras crutoane sare   Mod de preparare: Tai bucăţi legumele spălate, curăţate (6 praz doar partea albă) şi le pui la fiert […]

Supa pasata de spanac

Supa pasata de spanac

Supa pasata de spanac din: cartofi, ceapa, morcovi, spanac, suc de lamaie, dovlecel, smantana, sare, nucsoara.   Ingrediente: 400 g cartofi 1 ceapă 2 morcovi 600-700 g spanac suc de lămâie 1 dovlecel (facultativ) smântână sare nucşoară   Mod de preparare: Cartofii, ceapa şi morcovii tăiaţi mărunt îi căleşti în puţin ulei, după care adaugi […]

Supa crema de rosii cu smantana si busuioc

Supa de rosii cu omleta

Supa de rosii cu omleta Ingrediente: 250 g roşii 1 ceapă mică 1/2 ou 10 ml smântână ulei pentru omletă verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa şi roşiile, spălate şi tăiate, le pui la fiert împre­ună. După ce au fiert, adaugi aproximativ 150 ml supă de zarzavat (sau de carne). Laşi să clocotească totul de […]

Supa de fasole pastai cu foi de dafin

Supa de fasole pastai cu foi de dafin   Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbena 1/4 kg ceapă 3-4 morcovi potriviţi 1 l suc de roşii 2 linguri făina 2-3 linguri ulei foi de dafin verdeaţă şi sare după gust   Mod de preparare: Supa de fasole pastai cu foi de dafin: Fierbi ceapa […]

Supa de linte cu cimbru

Supa de linte cu cimbru Ingrediente: 4 l apă 300 g linte 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi cimbru 1 lingură ulei 1 lingură făină     Mod de preparare: Supa de linte cu cimbru: Alegi lintea, o speli şi o pui în apă de seara până dimineaţa. O pui la fiert într-o oală cu […]

Supa groasa de fasole boabe cu foi de dafin

Supa groasa de fasole boabe cu foi de dafin Ingrediente: 300 g fasole 1 mor­cov 4 cepe sare piper 2 foi de dafin 2 lin­guri pastă de roşii pătrunjel şi mărar   Mod de preparare: Supa groasa de fasole boabe cu foi de dafin: Speli şi pui fasolea la fiert în apă rece. După câteva […]

Supa de urzici

Supa de urzici secuiasca

Supa de urzici secuiasca din: urzici, usturoi, smantana, galbenusuri, orez.   Ingrediente: 1 kg urzici prospete 2-3 căţei de usturoi 200 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 g orez   Mod de preparare: Curăţă şi opăreşte urzicile. Intr-o oală pui la fiert apa, când dă în clocot, pui urzicile şi orezul. Când sunt fierte adaugi sarea, […]

Supa de telina cu ciuperci

Supa de telina cu ciuperci Ingrediente: 2 teline 2 cepe 1 mana buna de ciuperci (proaspete sau conservate) 1 morcov 1 legatura patrunjel sare piper 100 g ulei   Mod de preparare: Supa de telina cu ciuperci: Ceapa si morcovul ras se inabusa in ulei, apoi adaugi ciupercile si lasi sa se caleasca 10 minute, […]

Supa de praz cu condimente

Supa de praz cu condimente Ingrediente: 4 fire de praz 1 l apa 2 linguri unt sare piper 4 felii paine alba sau neagra (dupa gust) 1 lingura condimente 2 galbenusuri 100 ml lapte   Mod de preparare: Supa de praz cu condimente: spala prazul, se curata foile mai aspre care se invelesc si partile […]

Carabaccia

Carabaccia este o supă tradițională din Toscana, Italia, cu rădăcini adânci în istoria culinară a regiunii. Cunoscută ca fiind o supă de ceapă, Carabaccia a fost popularizată în perioada Renașterii și este considerată un precursor al celebrei soupe à l’oignon franțuzești. Această rețetă simplă și delicioasă reflectă esența ingredientelor proaspete și a aromelor bogate specifice […]

Supă uşoară de legume

Supă uşoară de legume

Supă uşoară de legume Ingrediente: 200 g varză albă 200 g conopidă 1 dovlecel 100 g fasole ver­de 2 roşii 300 g dovleac 2 morcovi verdeaţa de la 2 ţeline 200 g boabe de fasole albă (conservă) 1 l supă sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi desprindeţi conopida […]

Supa strecurata

Supa strecurata din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, varza, cartofi.   Ingrediente: 2 morcovi 2 bucati păstârnac 1-2 bucati pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 1/4 varză albă 4 cartofi sare   Mod de preparare: curăţă zarzavatul şi se taie în bucăţi mari. pune la fiert cu apă rece şi sare. Apa se socoteşte aproximativ câte 1/2 […]

Supa pasata de dovleac

Supa crema de dovleac cu smantana

Supa crema de dovleac cu smantana Ingrediente: 1 kg dovleac 1 l lapte 2 lingurite cu unt sau margarina 100 g smantana sare seminte de dovleac rumenite cateva crutoane Mod de preparare: Taie dovleacul cubuleţe şi pune-l la fiert la foc mic, acoperit, cu un pahar cu apă, până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar […]

Supă asiatică

Supă asiatică Ingrediente: 200 g paste asiatice pentru supă 1 tulpină de praz 2 cepe roşii 1 ardei iute roşu 1 l supă pătrunjel 2 cm ghimbir 200 g germeni de soia sos de soia 2 linguri fulgi de cocos   Mod de preparare: Supă asiatică: Fierbeţi pastele conform indicaţiilor de pe am­balaj. Tăiaţi prazul […]

Supa a la Provence

Supa a la Provence

Supa a la Provence din: bob, paine, supa, ulei, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 800 g bob 3 felii de paine 5 I de supa de legume (zeama) 1 ceapa 1 lingura de ulei de masline 1 catei de usturoi 2 ramuri de cimbru 2 foi de dafin sare piper   Mod […]

Supa crema de legume

Supa crema de legume, reteta simpla

Supa crema de legume din: morcovi, pastarnac, dovlecei, cartofi, ceapa, smantana, sare, piper, patrunjel, ridichi, paine si unt.   Ingrediente: 2-3 morcovi proaspeti 1 pastarnac 2 dovlecei 2-3 cartofi o ceapa 100-150 g smantana sare piper patrunjel verde 3-4 ridichi 2 felii de paine 30-40 g unt   Mod de preparare: Toate legumele se spala, […]

Supa de rosii cu ou

Supa de rosii cu albitura

Supa de rosii cu albitura Ingrediente: 1 borcan rosii in bulion sau pasta de tomate 3-4 linguri 1 morcov 1 patrunjel (radacina si frunze) 1 ceapa 1 albitura 2 oua 1 lingura faina   Mod de preparare: Intr-o oala de 3-4 litri punem la fiert zarzavaturile, apoi se pune pasta sau rosiile, se dau in […]

Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

Supa de asmăţui cu smantana si crutoane

Supa de asmăţui cu smantana si crutoane   Ingrediente: 2-3 legaturi asmatui 1,5 l supa de zarzavat 50 g unt 1 lingura faina 2 oua 3 linguri smantana crutoane de paine prajita Mod de preparare: Se alege asmatuiul, se spala si se taie marunt. Se caleste usor in unt, apoi se adauga faina si se […]

Cum se prepara supa de cartofi, rosii si rozmarin

Cum se prepara supa de cartofi, rosii si rozmarin – perfectă pentru zilele răcoroase sau pentru momentele în care dorești o masă simplă, dar plină de savoare. Combinarea aromelor dulci ale roșiilor coapte cu cartofii cremoși și infuzia de rozmarin proaspăt creează un preparat deosebit de gustos și hrănitor. Această supă este ușor de preparat […]

Supa crema de cartofi cu rosii

Supa crema de cartofi cu rosii

Supa crema de cartofi cu rosii Ingrediente: 1 plic praf de cartofi pentru piure 500 ml suc de roşii 2 linguri rase de bulion 2 cepe 100 g şunculiţă afumată împănată 1 lingură untură 1,2 l supă 2 linguri smântână sare piper busuioc   Mod de preparare: Supa crema de cartofi cu rosii: Se taie […]

Supa de pui cu galuste

Supă cu găluşte de branză

Supă cu găluşte de branză din: branza de vaci, oua, ardei grasi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, marar, cimbru, faina, iaurt. Ingrediente: 300 g brânză de vaci două ouă 4 ardei graşi 800 g roşii 500 ml apă două cepe un morcov o jumătate de ţelină un ardei […]

Supă de dovleac cu chimen

Supă de dovleac cu chimen din: dovleac, ceapa, ulei de masline, lapte, seminte de chimen, samburi de caju, sare, piper, pudra de curry, usturoi, cartofi, cascaval, paine, unt, rozmarin, mozzarella.   Ingrediente: 750 g dovleac o ceapă 3 linguri ulei de măsline 250 ml lapte dulce seminţe de chimen 50 g sâmburi de caju sare, […]

Supă de roşii cu fenicul si praz

Supă de roşii cu fenicul si praz din: rosii, praz, fenicul, fasole verde, telina, morcovi, pasta de tomate, ardei iute, usturoi, chimen, ulei, sare, piper, frunza de dafin, iaurt. Ingrediente: un kg roşii un fir de praz o bucată de fenicul 500 g fasole verde o ţelină doi morcovi pastă de tomate un ardei iute […]

Minestrone cu legume de vară

Minestrone

Minestrone din: fasole, salvie, ceapa, usturoi, morcovi, telina, dovlecei, cartofi, rosii, varza, ulei, supa, pastesare, piper. Ingrediente: 150 g boabe de fasole 3 frunze de salvie 2 cepe 2 căţei de usturoi 5 morcovi 3 tulpini de ţelină 2 dovlecei 3 cartofi mari 3 roşii 200 g varză 2 linguri ulei circa 3 linguriţe supă […]

Supa groasa

Supa groasa Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi l ţelină 4 cartofi 2 cepe 2 gălbenuşuri 300 g smântână l legătură de pătrunjel sare, piper Preparare: Supa groasa: Taie carnea de porc cubuleţe şi pune-o să fiarbă în apă cu un praf de sare. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă apoi […]