Reteta zilei: Supa de mazare cu dovlecei

Supa de mazare cu dovlecei din: mazare, ceapa ulei, dovlecei, supa, turmeric, sare, piper, crutoane. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.   Ingrediente:  175 gr mazare uscata 1 ceapa tocata 1 […]

Supa de linte cu bulion de rosii

Reteta zilei: Supa crema de linte cu rosii

Supa crema de linte cu rosii din: ulei de masline, ceapa, telina, linte, rosii, supa, ierburi de provence, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini telina, tocata 175 gr linte 2 rosii, fara piele, tocate 900ml supa 2 lingurite ierburi de provence sare si piper patrunjel tocat […]

Reteta zilei: Supa de sparanghel cu patrunjel

Supa de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel, unt, ceapa, faina, supa, suc de lamaie, lapte, smantana, patrunjel sare, piper.   Ingrediente:  450gr sparanghel 3 linguri unt 6 cepe mici, tocate 1 lingura faina 600ml supa 1 lingura suc de lamaie 250ml lapte 120 ml smantana 2 lingurite patrunjel sare si piper   Mod de preparare: […]

Supă pasată de fasole albă cu ceapă

Reteta zilei: Supa de fasole cu legume

Supa de fasole cu legume din: fasole, dafin, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, rosii, usturoi, cimbru, apa calda, sare, piper.   Ingrediente:  350gr fasole 1 frunza de dafin 5 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 morcov, tocat 1 tulpina telina, tocata 3 rosii fara coaja si tocate 2 catei de usturoi 1 […]

Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita

Supa de ceapa cu paine prajita din: ceapa, ulei de masline, unt, supa, paine, sare, piper. Supele de ceapă au fost populare cel puțin încă din epoca romană.  De-a lungul istoriei, au fost văzute ca hrană pentru oamenii săraci, deoarece ceapa era din belșug și ușor de cultivat. Versiunea modernă a acestei supe își are […]

Reteta zilei: Supa de cartofi

Supa de cartofi din: ulei de masline, usturoi, ceapa, chimen, coriandru, supa, cartofi, naut, amidon, smantana, pasta tahini, spanac, piper cayenne, sare, piper. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi […]

Supă cremă de dovlecei

Reteta zilei: Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei din: ulei de masline, unt, ceapa, dovlecei, oregano supa, branza, smantana, sare, piper. Dovlecelul este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu și fibre alimentare. Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat […]

Reteta zilei: Supa de rosii aromata cu busuioc

Supa de rosii aromata cu busuioc din: ulei de masline, unt, ceapa, rosii, usturoi, supa, vin alb, pasta de tomate, busuioc, smantana, sare, piper.   Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 2 linguri unt 1 ceapa tocata 900gr rosii, tocate 1 catel de usturoi tocat 750ml supa 120ml vin alb 2 linguri pasta de tomate […]

Supa delicioasa de ciuperci

Reteta zilei: Supa de ciuperci aromata cu cimbru

Supa de ciuperci aromata cu cimbru din: ciuperci uscate, ulei de masline, unt, praz, usturoi, ceapa, ciuperci, supa, cimbru uscat, smantana, sare, piper, ceapa verde, cimbru.   Ingrediente:  25 gr ciuperci uscate 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2 fire praz, tocat 1 catel de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 225 gr ciuperci […]

Supă de ciuperci cu ardei iute si coriandru

Supa de ciuperci cu unt

Supa de ciuperci cu unt din: ciuperci, unt, lapte, faina, sare, piper, zahar, verdeata. Ingrediente: 4-5 ciuperci mari 2 linguri cu unt 500 ml lapte dulce 1 lingură cu făină sare piper măcinat 1 lingură cu zahăr verdeaţă   Mod de preparare Supa de ciuperci cu unt: Curăţaţi ciupercile, tocaţi şi codiţele, curăţate de pământ […]

Supa de fasole verde cu sos de ou

Supa crema de fasole verde cu crutoane

Supa crema de fasole verde cu crutoane din: fasole verde, cartofi, broccoli, ceapa, unt, patrunjel, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole verde 4 cartofi o căpăţână mică broccoli o ceapă 100 g unt o legătură pătrunjel crutoane sare piper   Mod de preparare: In oala de fiert se topeşte untul şi se călesc toate […]

Supa cremoasa de telina

Supa cremoasa de telina

Supa cremoasa de telina din: telina, ceapa, lapte sau iaurt, cartofi, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 3 teline 2 cepe 1/4 I lapte dulce sau iaurt 2-3 cartofi 2 linguri ulei 1 lingură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Ţelina se curăţă şi se spală, se taie în bucăţi, apoi se pune la fiert împreună […]

Supa de praz si cartofi

Supa crema de cartofi cu lapte dulce

Supa crema de cartofi cu lapte dulce din: cartofi, ceapa, smantana, lapte dulce, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 cepe mari 2-3 linguri de smântână (sau unt) 0,7 I lapte dulce 1 legătură pătrunjel piper măcinat sare   Mod de preparare: Supa crema de cartofi cu lapte dulce: In circa 2 l apă […]

Legume cu piure la cuptor

Supa de mazare uscata

Supa de mazare uscata din: mazare uscata, untdelemn, sare.   Ingrediente: 300 g mazăre uscată 3 linguri uintdelemn sare       Mod de preparare: Supa de mazare uscata: spală mazărea, se pune la fiert în apă rece. Când este bine fiartă, se scurge zeama şi se dă prin sită Apoi in vasul în care […]

Stevie prajita

Supa de stevie

Supa de stevie din: stevie, untdelemn, faina, sare. Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit. Stevia este o alternativă populară la zahărul rafinat […]

Supa de cartofi cu leurda, crutoane si prune uscate

Supa de cartofi cu lapte

Supa de cartofi cu lapte din: cartofi, lapte, unt, faina, sare.   Ingrediente: un kilogram cartofi 500 ml lapte 2 linguri unt o linguriţă făină sare   Mod de preparare Supa de cartofi cu lapte: Cartofii, curăţaţi de coajă, se pun să fiarbă în apă rece şi sare. Se potriveşte astfel cantitatea de apă, ca […]

Supa de salata cu slanina

Supa de salata verde cu smantana

Supa de salata verde cu smantana din: salata, smantana, lamaie, faina, apa.   Ingrediente: o salată mare 100 ml smântână o jumătate lămâie o linguriţă făină 750 ml apă   Mod de preparare: Salata, care a fost spălată şi curăţată, se taie în bucăţi mai mari şi se fierbe în apă sărată şi cu sucul […]

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida cu ceapa

Supa crema de conopida cu ceapa din: conopida, ceapa, unt, faina, sare, piper, ou, smantana, crutoane. Ingrediente: 400 g conopidă 1 ceapă 75 g unt 30 g făină sare piper 1 ou 50 g smântână 100 g crutoâne   Mod de preparare: Supa crema de conopida cu ceapa: Speli conopida, o desfaci în bucheţele şi […]

Supa simpla de linte

Supa simpla de linte – un clasic culinar apreciat pentru nutrienții săi esențiali și pentru rapiditatea cu care poate fi preparată. Lintea, o legumă bogată în proteine, fibre și minerale, este o opțiune fantastică pentru o masă sănătoasă și sățioasă, perfectă pentru toate anotimpurile. Ingrediente: Linte: 200 g – Alegeți lintea verde, roșie sau maro. […]

Supe si ciorbe gustoase

Supa de chimen cu legume

Supa de chimen cu legume din: morcov, patrunjel, ceapa, apa, unt, faina, chimen. Ingrediente: un morcov un pătrunjel o cteapă un litru apă 50 g unt 2 linguri făină o jumătate linguriţă chimen     Mod de preparare Supa de chimen cu legume: Zarzavatul se spală, se curăţă şi se fierbe în apă rece. Când […]

Supa din piure de telina

Supa din piure de telina din: telina, unt, cascaval, ceapa, cartof, faina, lapte, sare. Ingrediente: 500 g ţelină o lingură unt 100 g caşcaval o ceapă un cartof mare o linguriţă făină 200 ml lapte sare   Mod de preparare: Supa din piure de telina: curăţă ţelina şi ceapa, se spală, se taie în bucăţi […]

Supa de branza

Supa din piure de praz

Supa din piure de praz din: praz, smantana, ou, unt, faina, patrunjel.   Ingrediente: 3-4 fire praz 4 linguri smâintână un ou, 30 g unt o lingură făină pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Prazul, spălat şi curăţat, se taie în bucăţi şi se fierbi în apă clocotită cu puţină sare. După ce a […]

Supa de castraveti cu nuca

Supa de castraveti cu iaurt si menta

Supa de castraveti cu iaurt si menta din: lapte, iaurt, smantana, castraveciori, ceapa, patrunjel, menta, sare, piper. Ingrediente: 275 ml lapte 425 g iaurt 150 g smântână 2 castraveciori 1 fir de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde 1 linguriţă cu mentă uscată sare piper   Mod de preparare: Supa de castraveti cu iaurt si […]

Supa de rosii cu bulgur si chili

Supa ardeleneasca de rosii

Supa ardeleneasca de rosii din: rosii, oua, ceapa, morcovi, cartof, usturoi, paine, branza, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 8 ouă de prepeliţă 1 ceapă morcovi 1 ţelină mică 1 cartof 1 căţel de usturoi felii de pâine ardelenească 150 g brânză telemea 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare Supa […]

Gazpacho_de_rosii_cu_ulei_de_masline

Gazpacho de rosii cu ulei de masline

Gazpacho de rosii cu ulei de masline din: paine, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 5 felii de pâine albă 1/4 ceaşcă cu ulei de măsline 2 cutii cu roşii decojite 1/4 ceaşcă cu roşii uscate, în ulei 1/4 ceaşcă cu roşii cherry sare şi piper negru       Mod de preparare: Intr-un blender pune […]

Supa_din_frunze_de_ridichi

Supa din frunze de ridichi

Supa din frunze de ridichi din: frunze de ridichi, ridichi, unt, usturoi, smantana, iaurt, ou, marar, sare.   Ingrediente: 4 pumni de frunze de ridichi 5 ridichi de lună 1 linguriţă unt 3-4 căţei de usturoi 100 ml smântână 100 ml iaurt natur 1 gălbenuş de ou mărar proaspăt sare   Mod de preparare: Se pisează […]

Supă de chimen cu mei

Supa-crema de conopida cu ou (delicioasa)

Supa-crema de conopida cu ou din: conopida, cartofi, ceapa, lapte, sare, apa, unt, smantana, ou. Ingrediente: o conopidă mare 2 cartofi 2 cepe o cană lapte sare 1 l apă unt smântână un gălbenuş   Mod de preparare: Se prepară la fel ca supa-cremă de dovlecei, dar nu se mai pune pătrunjel. Se serveşte garnisită […]

Supa simpla de fasole uscata

Supa simpla de fasole uscata

Supa simpla de fasole uscata este un preparat nutritiv și sățios, ideal pentru zilele reci. Fasolea, bogată în fibre și proteine, este un aliment de bază în multe culturi datorită beneficiilor sale pentru sănătate și versatilității sale în bucătărie. Ingrediente: Fasole uscată: 250 g – Alegeți tipul preferat de fasole (albă, neagră, roșie), care trebuie […]

Supa de usturoi cu verdeata si carnati

Supa de usturoi cu verdeata si carnati

Supa de usturoi cu verdeata si carnati din: carnati uscati, patrunjel verde, usturoi, ulei, boia, faina, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 150 g cârnaţi uscaţi 1 legătură pătrunjel verde 3 căţei de usturoi ulei boia faină sare 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Supa de usturoi cu verdeata si carnati: prepară un […]

Supă de ciuperci cu ardei iute si coriandru

Supa crema de ciuperci cu ceapa

Supa crema de ciuperci cu ceapa din: ciuperci, unt, ceapa, faina, lapte, smantana, patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 3 linguri unt o ceapă 2 linguri făină 250 ml supă de legume sau apă 500 ml lapte 2 linguri smântână o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: In oala de fiert se topeşte […]

Supă de dovlecei

Supa crema de dovlecei cu lapte si smantana

Supa crema de dovlecei cu lapte si smantana din: dovlecei, cartofi, ceapa, patrunjel, ceapa, lapte, sare, apa, unt, smantana, cascaval. Ingrediente: 3 dovlecei 2 cartofi 2 cepe un pătrmnjel mic o ceapă o cană lapte sare 1 l apă unt smanatana facultativ caşcaval   Mod de preparare: Se curăţă toate legumele, se taie buciăţi şi […]

Supă de morcovi cu zeamă de portocale

Reteta zilei: Supa crema de morcovi si pastarnac

Supa crema de morcovi si pastarnac din: morcovi, pastarnac, supa de legume, sos de mere, ceapa, curry, ulei de masline. Poate iti place si: supa crema de morcovi Supa crema de morcovi cu iaurt Supa crema de dovlecei si morcovi   Ingrediente:  2 cesti de morcovi si pastarnac, legumele coapte 2 cani supa de legume […]