Supa crema de praz cu orez

Supa crema de praz cu orez

Supa crema de praz cu orez din: praz, orez, ceapa, unt, ou, smantana, sare, franzela. Ingrediente: 500 g praz 1 cană cu orez 2 cepe 1 lingură cu unt 1 ou 1 pahar cu smântână sare 1/2 franzelă   Mod de preparare Supa crema de praz cu orez: Curăţaţi şi spălaţi prazul, tăiaţi felii mari […]

Supa de varza cu linte

Supa de varza cu linte din: varza, linte, orez, morcovi, lamaie, ienibahar, chimen. Ingrediente: 10 frunze mari de varză albă 2 pahare linte boabe 4 linguri orez 6 morcovi suc de lămâie ienibahar chimen   Mod de preparare: Supa de varza cu linte: Lintea se curăţă de impurităţi, se spală şi se pune la fiert […]

Supa cu galuste din gris

Supa cu galuste din gris din: supa limpede, ou, gris, ulei, sare, verdeata.   Ingrediente: 4 căni cu supă limpede (din ajun) 1 ou 2-3 linguri cu griş 1 linguriţă cu ulei sare verdeaţă tocată   Mod de preparare: Supa cu galuste din gris: Lăsaţi supa să se încălzească pe foc mic. Separat puneţi să […]

Supa de linte cu usturoi

Supa de linte cu usturoi din: linte, ceapa, usturoi, bulion, supa de zarzavat, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 1/4 kg linte 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi 2 linguri cu bulion sau roşii tocate 1 l supă de zarzavat 2 linguri cu ulei mărar şi pătrunjel tocate   Mod de preparare: Supa de linte cu usturoi: […]

Supa de mere acrisoare

Supa de mere acrisoare din: mere, zahar, sare, oua. Ingrediente: 1 kg mere acrişoare 2 linguri cu zahăr sare 2 ouă crude     Mod de preparare Supa de mere acrisoare: Curăţaţi merele de coajă şi seminţe, tăiaţi-le felii şi puneţi-le să fiarbă 15 minute în apă caldă. Când supa dă în clocot, adăugaţi sarea […]

Supă de praz cu cartofi şi costiţă afumată

Supa cu praz si gulie

Supa cu praz si gulie din: varza, gulie, morcov, telina, praz, cartofi, sare, piper, unt, verdeata. Ingrediente: 1/2 varză albă 1 gulie 1 morcov 1 ţelină 1 jir de praz 4 cartofi sare piper 2 linguri cu unt verdeaţă tocată   Mod de preparare: Supa cu praz si gulie: Spălaţi varza, tocaţi-o fideluţă, săraţi-o, presaţi […]

Supă de cartofi cu praz şi kaiser

Reteta zilei: Supa crema de cartofi cu praz

Supa crema de cartofi cu praz din: cartofi, supa, praz, smantana, patrunjel. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor […]

Reteta zilei: Supa crema de mazare – usor de preparat

Supa crema de mazare – usor de preparat din: unt, ceapa, mazare, smantana, sare, piper, crutoane.   Ingrediente:  2 linguri unt 2-3 cepe mici, tocate 400gr mazare 3-4 linguri smantana sare si piper crutoane, pentru servire     Mod de preparare: Topiti untul si gatiti ceapa timp de 3 minute amestecand ocazional. Adaugati 500ml apa, […]

Pateu de ţelină

Reteta zilei: Supa de telina cu praz

Supa de telina cu praz din: ulei de masline, ceapa praz, telina, curry, cartofi, supa, sare cu plante aromatice, sare, seminte si frunze de telina.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1 fir praz, tocat 675gr telina, tocata 1 lingurita curyy 225gr cartofi, cuburi 900ml supa 2 lingurite ierburi aromatice sare […]

Reteta zilei: Supa de mazare cu dovlecei

Supa de mazare cu dovlecei din: mazare, ceapa ulei, dovlecei, supa, turmeric, sare, piper, crutoane. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.   Ingrediente:  175 gr mazare uscata 1 ceapa tocata 1 […]

Supa de linte cu bulion de rosii

Reteta zilei: Supa crema de linte cu rosii

Supa crema de linte cu rosii din: ulei de masline, ceapa, telina, linte, rosii, supa, ierburi de provence, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 tulpini telina, tocata 175 gr linte 2 rosii, fara piele, tocate 900ml supa 2 lingurite ierburi de provence sare si piper patrunjel tocat […]

Reteta zilei: Supa de sparanghel cu patrunjel

Supa de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel, unt, ceapa, faina, supa, suc de lamaie, lapte, smantana, patrunjel sare, piper.   Ingrediente:  450gr sparanghel 3 linguri unt 6 cepe mici, tocate 1 lingura faina 600ml supa 1 lingura suc de lamaie 250ml lapte 120 ml smantana 2 lingurite patrunjel sare si piper   Mod de preparare: […]

Supă pasată de fasole albă cu ceapă

Reteta zilei: Supa de fasole cu legume

Supa de fasole cu legume din: fasole, dafin, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, rosii, usturoi, cimbru, apa calda, sare, piper.   Ingrediente:  350gr fasole 1 frunza de dafin 5 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 morcov, tocat 1 tulpina telina, tocata 3 rosii fara coaja si tocate 2 catei de usturoi 1 […]

Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita

Supa de ceapa cu paine prajita din: ceapa, ulei de masline, unt, supa, paine, sare, piper. Supele de ceapă au fost populare cel puțin încă din epoca romană.  De-a lungul istoriei, au fost văzute ca hrană pentru oamenii săraci, deoarece ceapa era din belșug și ușor de cultivat. Versiunea modernă a acestei supe își are […]

Reteta zilei: Supa de cartofi

Supa de cartofi din: ulei de masline, usturoi, ceapa, chimen, coriandru, supa, cartofi, naut, amidon, smantana, pasta tahini, spanac, piper cayenne, sare, piper. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi […]

Supă cremă de dovlecei

Reteta zilei: Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei din: ulei de masline, unt, ceapa, dovlecei, oregano supa, branza, smantana, sare, piper. Dovlecelul este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu și fibre alimentare. Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat […]

Reteta zilei: Supa de rosii aromata cu busuioc

Supa de rosii aromata cu busuioc din: ulei de masline, unt, ceapa, rosii, usturoi, supa, vin alb, pasta de tomate, busuioc, smantana, sare, piper.   Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 2 linguri unt 1 ceapa tocata 900gr rosii, tocate 1 catel de usturoi tocat 750ml supa 120ml vin alb 2 linguri pasta de tomate […]

Reteta zilei: Supa de ciuperci aromata cu cimbru

Supa de ciuperci aromata cu cimbru din: ciuperci uscate, ulei de masline, unt, praz, usturoi, ceapa, ciuperci, supa, cimbru uscat, smantana, sare, piper, ceapa verde, cimbru.   Ingrediente:  25 gr ciuperci uscate 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2 fire praz, tocat 1 catel de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 225 gr ciuperci […]

Supă de ciuperci cu ardei iute si coriandru

Supa de ciuperci cu unt

Supa de ciuperci cu unt din: ciuperci, unt, lapte, faina, sare, piper, zahar, verdeata. Ingrediente: 4-5 ciuperci mari 2 linguri cu unt 500 ml lapte dulce 1 lingură cu făină sare piper măcinat 1 lingură cu zahăr verdeaţă   Mod de preparare Supa de ciuperci cu unt: Curăţaţi ciupercile, tocaţi şi codiţele, curăţate de pământ […]

Supa de fasole verde cu sos de ou

Supa crema de fasole verde cu crutoane

Supa crema de fasole verde cu crutoane din: fasole verde, cartofi, broccoli, ceapa, unt, patrunjel, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole verde 4 cartofi o căpăţână mică broccoli o ceapă 100 g unt o legătură pătrunjel crutoane sare piper   Mod de preparare: In oala de fiert se topeşte untul şi se călesc toate […]

Supa cremoasa de telina

Supa cremoasa de telina

Supa cremoasa de telina din: telina, ceapa, lapte sau iaurt, cartofi, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 3 teline 2 cepe 1/4 I lapte dulce sau iaurt 2-3 cartofi 2 linguri ulei 1 lingură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Ţelina se curăţă şi se spală, se taie în bucăţi, apoi se pune la fiert împreună […]

Supa crema de cartofi cu lapte dulce

Supa crema de cartofi cu lapte dulce din: cartofi, ceapa, smantana, lapte dulce, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 cepe mari 2-3 linguri de smântână (sau unt) 0,7 I lapte dulce 1 legătură pătrunjel piper măcinat sare   Mod de preparare: Supa crema de cartofi cu lapte dulce: In circa 2 l apă […]

Supa de mazare uscata

Supa de mazare uscata din: mazare uscata, untdelemn, sare.   Ingrediente: 300 g mazăre uscată 3 linguri uintdelemn sare       Mod de preparare: Supa de mazare uscata: spală mazărea, se pune la fiert în apă rece. Când este bine fiartă, se scurge zeama şi se dă prin sită Apoi in vasul în care […]

Stevie prajita

Supa de stevie

Supa de stevie din: stevie, untdelemn, faina, sare. Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit. Stevia este o alternativă populară la zahărul rafinat […]

Supa de cartofi cu leurda, crutoane si prune uscate

Supa de cartofi cu lapte

Supa de cartofi cu lapte din: cartofi, lapte, unt, faina, sare.   Ingrediente: un kilogram cartofi 500 ml lapte 2 linguri unt o linguriţă făină sare   Mod de preparare Supa de cartofi cu lapte: Cartofii, curăţaţi de coajă, se pun să fiarbă în apă rece şi sare. Se potriveşte astfel cantitatea de apă, ca […]

Supa de salata cu slanina

Supa de salata verde cu smantana

Supa de salata verde cu smantana din: salata, smantana, lamaie, faina, apa.   Ingrediente: o salată mare 100 ml smântână o jumătate lămâie o linguriţă făină 750 ml apă   Mod de preparare: Salata, care a fost spălată şi curăţată, se taie în bucăţi mai mari şi se fierbe în apă sărată şi cu sucul […]

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida cu ceapa

Supa crema de conopida cu ceapa din: conopida, ceapa, unt, faina, sare, piper, ou, smantana, crutoane. Ingrediente: 400 g conopidă 1 ceapă 75 g unt 30 g făină sare piper 1 ou 50 g smântână 100 g crutoâne   Mod de preparare: Supa crema de conopida cu ceapa: Speli conopida, o desfaci în bucheţele şi […]

Supa simpla de linte

Supa simpla de linte – un clasic culinar apreciat pentru nutrienții săi esențiali și pentru rapiditatea cu care poate fi preparată. Lintea, o legumă bogată în proteine, fibre și minerale, este o opțiune fantastică pentru o masă sănătoasă și sățioasă, perfectă pentru toate anotimpurile. Ingrediente: Linte: 200 g – Alegeți lintea verde, roșie sau maro. […]

Supa de chimen cu legume

Supa de chimen cu legume din: morcov, patrunjel, ceapa, apa, unt, faina, chimen. Ingrediente: un morcov un pătrunjel o cteapă un litru apă 50 g unt 2 linguri făină o jumătate linguriţă chimen     Mod de preparare Supa de chimen cu legume: Zarzavatul se spală, se curăţă şi se fierbe în apă rece. Când […]

Supa din piure de telina

Supa din piure de telina din: telina, unt, cascaval, ceapa, cartof, faina, lapte, sare. Ingrediente: 500 g ţelină o lingură unt 100 g caşcaval o ceapă un cartof mare o linguriţă făină 200 ml lapte sare   Mod de preparare: Supa din piure de telina: curăţă ţelina şi ceapa, se spală, se taie în bucăţi […]

Supa de branza

Supa din piure de praz

Supa din piure de praz din: praz, smantana, ou, unt, faina, patrunjel.   Ingrediente: 3-4 fire praz 4 linguri smâintână un ou, 30 g unt o lingură făină pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Prazul, spălat şi curăţat, se taie în bucăţi şi se fierbi în apă clocotită cu puţină sare. După ce a […]

Supa de castraveti cu nuca

Supa de castraveti cu iaurt si menta

Supa de castraveti cu iaurt si menta din: lapte, iaurt, smantana, castraveciori, ceapa, patrunjel, menta, sare, piper. Ingrediente: 275 ml lapte 425 g iaurt 150 g smântână 2 castraveciori 1 fir de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde 1 linguriţă cu mentă uscată sare piper   Mod de preparare: Supa de castraveti cu iaurt si […]